kezességvállalás

Kiváló eredménnyel zárt a Garantiqa

A kezességvállalási portfólió elérte az 570 milliárd forintot, ami közel 30 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Könnyíti a vállalatok hitelezését a Garantiqa

A vállalkozások hitelezését könnyítő lépést tett a Garantiqa, az egy vállalkozásra jutó kezességvállalási korlátot 150 millióról 250 millió forintra emelte, a társaság a természetes személyek által nyújtott kezességnél a tárgyi fedezet nélküli hitel maximumát 75 millióról 100 millió forintra növelte.

Kevés a fészekrakó

Az állami kezességgel biztosított, úgynevezett fészekrakó hitelek állománya 73,5 milliárd forint volt 2012 második negyedévében, a szerződések száma meghaladta a 24 ezret; a kezességbeváltás az idén eddig 2,5 milliárd forintot tett ki - derül ki a nemzetgazdasági miniszternek egy képviselői írásbeli kérdésre adott válaszából.

Így módosul az állami kezességvállalás

A kormány, határozatban kezességet vállalhat akár magánszemély, akár vállalkozás tartozására, az erről szóló rendelet módosításával a kormány könnyítette a bank adóssal szembeni kötelezettségeit - a módosítás a keddi Magyar Közlönyben jelent meg, és szerdától hatályos.

Egyre több cég kér pályázati kezességvállalást

Ugrásszerűen megnőtt az Európai Uniós, vissza nem térítendő támogatásokhoz szükséges kezességvállalásra vonatkozó igénylések száma az elmúlt 2 évben – derül ki a Start Tőkegarancia Zrt. felmérésből. A növekedés oka elsősorban a válságban keresendő: a kkv-k egyre nehezebben jutottak bankgaranciához, melyet a Start fedezet nélkül vállalt kezességével is helyettesíthetnek.
1
Világgazdaság Piactér