Magyar Logisztikai

Mérsékelten növekedett a BMI

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított novemberi értéke 58,6 pont volt, valamivel több a szeptemberi 58,3 pontnál.

Rémes hírek a hazai feldolgozóiparról

A feldolgozóipar helyzetét mutató MLBKT Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított augusztusi értéke minimálisan növekedést jelezve 50,1 pontot ért el.

Októbertől felpörgött a feldolgozóipar

Megállt a feldolgozóipar májusban és júniusban tapasztalt enyhe összehúzódása, július óta folyamatosan bővült a feldolgozóipar, és ennek üteme október után még jobban felpörgött. A szezonálisan kiigazított Beszerzési Menedzser Index (BMI) az idei tizenegy hónapból tízszer jelzett növekedést, a két, korábban összehúzódó hónap a szezonális kiigazítások következtében megváltozott – a májusi érték immár 50,1, a júniusi azonban 50,0 pontról 49,9 pontra csökkent. A december havi index 1,9 százalékponttal alacsonyabb a novemberi 54,8 pontos értéknél – tette közzé a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság. Így a BMI szezonálisan kiigazított decemberi értéke: 52,9.

Korai volt a feldolgozóipar kilábalását jelezni

Tendencia. Tovább folytatódik a feldolgozóipar tavaly szeptemberben kezdődött összehúzódása, de ennek üteme csak kismértékben nőtt októberhez képest. Az októberinél 0,8 százalékponttal alacsonyabb, 47,5 százalék volt a beszerzésimenedzser-index (BMI) novemberi értéke.

A túlélés a tét, az adócsomag nem teremt kedvező feltételeket az MLBKT szerint

A válság teremtette piaci helyzet lehet az utolsó esély a magyar gazdaság számára, hogy a teljes leszakadás helyett növelje versenyképességét – állapították meg gyakorló vállalatvezető szakemberek és elemzők a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) konferenciáján.

A vállalkozások háromnegyede már érzi a válságot

A magyar cégek 78 százaléka már saját bőrén is érzékeli a gazdasági válság negatív hatásait, miközben 38 százalékuknak nincsenek terveik a recesszió átvészelésére – derült ki a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) januári felméréséből.
Világgazdaság Piactér