Obamacare

Nem sikerült lenullázni az Obamacare-t

Elbukott az amerikai szenátusban az előző kormány által kiépített egészségbiztosítási rendszer visszavonásáról szóló szavazás.

Elemzők szerint Trump komoly vereséget szenvedett

Komoly vereségként értékelik az elemzők, hogy Donald Trump első törvényjavaslata nem kapta meg a megfelelő republikánus támogatást pénteken, így az elnök visszavonta az egészségbiztosítási törvény tervezetét.

Elbizonytalanodott a Wall Street

A választások óta legrosszabb hetét zárta a mindeddig lelkes Wall Street, mert a betegbiztosítási rendszer átalakítására tett republikánus kísérlet kudarcba fulladt, s kétségessé vált, vajon Donald Trump képes-e a beígért adócsökkentés és infrastruktúra-fejlesztés megvalósítására. A kudarc után az elnök kilátásba helyezte: máris indul az adóütközet.

Trump ultimátumot adott párttársainak

Donald Trump amerikai elnök ultimátumot adott a republikánusoknak az egészségbiztosítási törvény szavazása előtt, figyelmeztetve: vagy jóváhagyásukat adják a jogszabályra, vagy érvényben marad az Obamacare.

Csúszhat az adóreform

Az első becslésben jelzett mérsékelt ütemben bővült tavaly az amerikai gazdaság, idén az adóreformtól várnak áttörést a piacok. Ennek egyik gátja az Obama­care.

Történelmi szakítás és példátlan tiltakozás

Az Egyesült Államok jelenét sötét színekkel ecsetelő beiktatási beszédével Donald Trump elnök látványosan szakított a hagyományokkal. Értésre adta, az amerikai érdek az első, amihez kül- és belpolitikai fordulatra lesz szükség.
Világgazdaság Piactér