SOTE

Az ELTE a legnívósabb egyetem - Itt a rangsor

Az Eötvös Loránd és a Szegedi Tudományegyetemet rangsorolták a legjobbnak az idén. A hallgatóknak a legtöbb pont a sikeres felvételihez az orvosi szakokon szükséges.

Botrány a TF-en - felfüggesztették a vezetők megbízatását

A Semmelweis Egyetem rektora augusztus 6-i hatállyal felfüggesztette Tóth Miklós dékán és Szalma László dékánhelyettes vezetői megbízását - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel, azután, hogy a Testnevelési és Sporttudományi Karon lezárult az államvizsgákkal kapcsolatos szabálytalanságok gyanúja miatt indított belső vizsgálat első szakasza.

Ugrásra készül Európa

Az EU 2020-ra a GDP 3 százalékára készül növelni a kutatás-fejlesztés és innovációra (k+f+i) előirányzott ráfordításait. A cél a lemaradás legyűrése a globális kutatás-fejlesztési és innovációs versenyben.

Belebetegszünk a gazdasági válságba

Stresszhatás. Tavaly óta megnőtt a mentális egészségügyi szolgáltatások iránti igény Nagy-Britanniában. A szakértők ezt annak tulajdonítják, hogy a munkanélküliségtől, az eladósodottság következményeitől, a lakás elárverezésétől, az elszegényedéstől való félelem lelkileg megbetegíti az embereket.

Külföldi öregdiákok buliznak szombaton a SOTE-n

Találkozót szervez szombatra a Semmelweis Orvostudományi Egyetem a külföldi öregdiákjainak. A 26 éve folyó idegen nyelvű orvosképzésben eddig 616 angol és 649 német nyelvű diplomát adtak ki.
1
Világgazdaság Piactér