széchenyi tőkebefektetési alap

A befektetések zömét lezárja 2020-ig a Széchenyi Tőkealap

A meglévő befektetések zömét 2018 és 2020 között lezárja a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA), a visszaforgó tőkemennyiség 2017-től újabb vállalkozásokba invesztálható - közölte a tőkebefektető kedden az MTI-vel.

Akár 220 milliót is kaphat egy kkv a kockázati tőkeprogramon keresztül

Az eddigi 200 ezer euróval szemben mostantól akár 750 ezer euróra (közel 220 millió forintra) is emelkedhet az uniós forrásból kkv-k számára kockázati tőkeprogramot kezelő Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) befektetéseinek egyedi értékhatára, miután erre Magyarország az Európai Bizottságtól egyedi engedélyt kapott.

Így nyílhat meg a hitelcsap egy vállalkozás előtt

A hazai kisvállalkozásokra az alacsony sajáttőke mellett a magas hitelkitettség is jellemző és probléma az eszközök és a források lejárati összhangjának hiánya. Így fennáll annak kockázata, hogy a rövidtávú finanszírozás megbillenése a társaságot is beboríthatja. A Széchenyi Tőkebefektetési Alap pénzügyi befektető bevonását javasolja.

Magyar borba magyar dugót - 50 milliós állami tőkeinjekció

A hazai borászatokra és pálinkaházakra épített sikeres vállalkozás tőkebevonás révén juthat hozzá a fejlesztései megvalósításához szükséges forráshoz. A Széchenyi Tőkebefektetési Alap közel 50 millió forintos befektetésével kisebbségi üzletrészt szerez az Eno-Pack Kft.-ben, a cég pedig bővülő eszköz és munkatársi állományával megerősítheti beszállítói pozícióit.

Jó üzlet lehet külföldön a szállodai bútor

Összesen 53 millió forintot fektet a Széchenyi Tőkebefektetési Alap a nagykanizsai székhelyű, 20 éve működő Pálmöb Asztalosipari Kft.-be. Az alap két ütemben emeli meg a Pálmöb tőkéjét, s ezzel 34 százalékos részesedést szerez a társaságban.
1
Világgazdaság Piactér