Cégvilág

Jó üzlet lehet külföldön a szállodai bútor

Összesen 53 millió forintot fektet a Széchenyi Tőkebefektetési Alap a nagykanizsai székhelyű, 20 éve működő Pálmöb Asztalosipari Kft.-be. Az alap két ütemben emeli meg a Pálmöb tőkéjét, s ezzel 34 százalékos részesedést szerez a társaságban.

A kft. a tőkeemelésből származó összeget a már elnyert szállodaberuházási munkái sikeres megvalósítására, létszámbővítésre, marketingtevékenysége erősítésére fordítja. „Az egyedi megrendelésre készülő iroda- és szállodai bútorok piacán a magyar beszállítók sikerrel vehetik fel a versenyt a külföldiekkel, ráadásul egy erős bázison tovább folytathatnak terjeszkedést olyan külföldi piacok felé is, ahol ár/érték arányban előnyt élvezhetnek.” – indokolta a befektetési döntést Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatóságának elnöke.


A nagykanizsai székhelyű Pálmöb Asztalosipari Kft. mintegy 70 százalékban szállodáknak szállít bútort, illetve közösségi terek asztalosmunkáit is kivitelezi. A Pálmöb eredményesen zárta az elmúlt időszakot, miközben a válság miatt az elmúlt három évben a hazai bútorgyártás mintegy 60 százalékkal esett vissza.

széchenyi tőkebefektetési alap bútor
Kapcsolódó cikkek