szesz

Leállhat az orosz alkoholimport

Adózárjegy-hiány miatt rövidesen leállhat a szeszesitalok oroszországi importja - írta csütörtöki számába a Kommerszant című napilap.

Megint lehet inni Csehországban

Enyhítette a 20 százaléknál magasabb alkoholtartalmú italok forgalmazásának tilalmát a cseh kormány.

Nincs vége a drágulásnak, megmenekültek a mézes párlatok

„Az EU-direktíva 2018-ig történő teljesítéséhez a jelenlegi ezer szálra érvényes 64 eurós adót 94 euróra kell emelni. Ez azt jelenti, hogy a következő években is jelentős, infláció feletti jövedékiadó-emelés várható a dohánytermékek esetében” – nyilatkozta a Világgazdaságnak a dohánytermékek jövedéki adójának tegnap megszavazott emeléséről Patai András.

Szeszt pancsolt - Ötmilliós bírságot kaphat

Közel 5 millió forintos jövedéki bírságra számíthat az a kerepesi lakos, akinél pancsolt szeszt találtak a pénzügyőrök – tájékoztatta a VGO-t Sipos Jenő, a vámhatóság szóvivője.

Húszmilliós csempészfogás a sárba ragadt autóban

A Szerb-Magyar-Román hármas határ környékén területellenőrző kiszombori határrendész járőrök, egy sárban elakadt magyar honosságú, Ford Transit típusú gépjárműre lett figyelmes. A gépjármű rakterébe betekintve nagy mennyiségű magyar zárjegy nélküli cigarettát, és több kannában ismeretlen eredetű és összetételű, nagy valószínűséggel tiszta szeszt fedett fel, melyek a gyanú szerint árucsempészetből származó termékek.
1
Világgazdaság Piactér