üzleti bizalom

Emelkedett a GKI üzleti bizalmi indexe

Az üzleti várakozások októberben kissé javultak, a fogyasztói bizalmi index viszont két hónapos javulás után sokat romlott, a konjunktúraindex mérséklődött, de így is közel hároméves mélypontján van.

Jó év elé néznek a kisvállalkozások

Erősödhet a kkv-k piaci pozíciója, a vállalkozások negyede véli úgy, hogy egy éven belül javulhat versenyhelyzete – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.

Egyre bizakodóbbak a magyarok

Az üzleti, és különösen a fogyasztói várakozások javultak tovább lendületesen novemberben a GKI Gazdaságkutató által az Európai Unió támogatásával végzett felmérés szerint.

Már nem rettegünk annyira a munkanélküliségtől

A fogyasztói várakozások februárban is tovább emelkedtek, az üzletiek viszont kissé romlottak az év második hónapjában - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. által, az Európai Unió támogatásával végzett felmérésből. A közlemény szerint a lakossági bizalmi index és az üzleti bizalmi index alapján számított GKI-Erste konjunktúraindex értéke februárra mínusz 19,5 pont, a januári mínusz 19,6 után. Januárban a négy hónapon át tartó emelkedés révén sikerült megközelítenie tavalyi csúcsát az indexnek, de ez a javulás februárban megtorpant.

A pénzügyérek pesszimisták és várják a fűnyírót

A közép-és kelet-európai pénzügyi szakemberek kevésbé pesszimistábbak, mint nyugati társaik, globális szinten a gazdasági növekedés további lassulása várható – derül ki az ACCA és az IMA közös elemzéséből.
Világgazdaság Piactér