Valaska József

Nyereséget vár a Mátrai Erőmű

Pozitív éves adózás előtti eredményre számít a Mátrai Erőmű Zrt. vezetése, holott a vállalat az első fél évet még 5,9 milliárdos mínusszal zárta – tudta meg a Világgazdaság Valaska Józseftől, a társaság elnökétől.

Stabil alapok, új jövőkép a Mátrai Erőműnél

Nagyszabású beruházásokba kezd a hazai áramtermelés ötödét adó, az ország energiaellátásában stratégiai szerepet betöltő vállalat – nyilatkozott a Világgazdaságnak a társaság vezérigazgatója.

Valaska: megkerülhetetlen a Mátrai Erőmű

Egyetlen munkavállalónak, alvállalkozónak sincs oka az aggodalomra a Mátrai Erőmű tulajdonosváltása miatt Valaska József, a cégcsoport korábbi vezetője szerint.

WWF: zöldülnie kellene a Mátrai Erőműnek

Tisztán biomassza-, nap- és esetleg szélerőműves kombinációban látja a Mátrai Erőmű reális jövőjét Vaszkó Csaba, a WWF illetékese, míg a társaság leköszönt elnöke kitart a lignitüzem életképessége mellett. A döntés a még ki nem választott új tulajdonos kezében van.

Mátra: élet a lignit után

Új szénalapú projektek helyett ipari parkjára és megújuló beruházásokra összpontosít a Mátrai Erőmű, közölte a Világgazdasággal Valaska József igazgatósági elnök. A Mátra tavalyi árbevétele most először lépte túl a 100 milliárd forintot.

Új utakon a Mátrai Erőmű

Látszólag kikövezett, valójában igencsak rögös úton jár a Mátrai Erőmű. Az idén rá váró, közel 10 milliárd forintos költségnövekedésre ipari parkja bővítésével, naperőmű-, és biomassza tervekkel, a lakossági hulladék energetikai célú hasznosításával válaszol.
1
Világgazdaság Piactér