Cégvilág

Rendkívüli közgyűlésen dönt új vezetőiről a Mátrai Erőmű

Rendkívüli közgyűlést hív össze június 21-ére a Mátrai Erőmű Zrt. A Világgazdaság úgy tudja, Valaska József betegsége miatt vonult vissza saját kezdeményezésére a Mátrai Erőmű Zrt. éléről. A vállalat operatív irányítást Horváth Péter, a Magyar Energetikai Hivatal korábbi elnöke veszi át.

A társaság alapszabályának módosítására és két új felügyelőbizottsági tag jelölésére rendkívüli közgyűlést hív össze június 21-ére a Mátrai Erőmű Zrt. (ME Zrt.). A közgyűlést követően a vállalat operatív vezérigazgatói pozíciójának várományosa Horváth Péter, az Energiahivatal korábbi elnöke, míg az igazgatóság elnöke, a tisztséget jelenleg is betöltő Halmi Tamás marad.

A Világgazdaság úgy tudja, Valaska József betegsége miatt vonult vissza saját kezdeményezésére a Mátrai Erőmű Zrt. éléről.

A társaság tulajdonosai megköszönték a szakember munkáját, aki közel 50 évet töltött a vállalatnál. Távozásával az elnöki és a vezérigazgatói pozíció szétválasztásához szükséges alapszabály-módosításról dönthetnek majd június 21-én a részvényesek.

Mátrai Erőmű
Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

A közgyűlés határozatát követően a vállalat elnöki tisztségét továbbra is Halmi Tamás geofizikus-mérnök szakember tölti be, míg az erőmű napi operatív munkájának irányítását Horváth Péter vezérigazgató végezheti.

Horváth Péter idén májusban érkezett a Mátrai Erőműhöz, a szakember közel harminc éve dolgozik az ágazatban. 2010 és 2013 között a területet szabályozó Magyar Energetikai Hivatal elnöke volt.

Az alapszabály módosításai mellett a felügyelőbizottsági tagokról is dönt a júniusi közgyűlés. A hattagú felügyelőbizottságba új tagként Baji Csaba és Dr. Csapó András megválasztását javasolja a többségi tulajdonos, miután két korábbi tag lemondott felügyelőbizottsági tagságáról. Baji Csaba a Magyar Villamos Művek, és a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója volt korábban, Csapó András pedig jelenlegi is az MKB Bank Jogi-, kormányzati és kiemelt ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.

Mátrai Erőmű Zrt. rendkívüli közgyűlés horváth péter Valaska József
Kapcsolódó cikkek