Wifo

Ezért növekszik Ausztria gazdasága

Az osztrák gazdaság a harmadik negyedévben tartotta az ágazatok széles körére támaszkodó negyedéves növekedési ütemét.

Óriási szakadék Ausztrián belül

A kelet-nyugati és észak-déli választóvonal mentén eltérő ütemben növekszik az osztrák tartományok gazdasági teljesítménye.

Hogyan spekuláljunk államcsődre a devizapiacon?

A bécsi Wifo gazdaságkutató intézet "fergeteges" világgazdasági növekedést feltételez az elkövetkező évekre a pénteken közzétett középtávú gazdasági előrejelzésében.

Háromszorosára emelkedhet az olaj ára

A Die Presse pénteki száma idézte Karl Aigingert, a bécsi WIFO gazdaságkutató intézet főnökét, aki szerint a BP Mexikói-öbölben előidézett olajkatasztrófája a mélytengeri fúrások végét jelenti.

Nehéz idők várnak a sógorokra

Az osztrák gazdaság a 2014-ig tartó időszakban lassabban fog növekedni, mint a gazdasági válságot megelőző tiz évben - véli a WIFO gazdaságkutató intézet.

Jobb kilátások a sógoroknál

Az osztrák gazdaság a vártnál gyorsabban élénkül, a recessziónak pedig vége. Ezt jósolja két gazdaságkutató intézet: a WIFO és az Institut for Höhere Studien (IHS) a jövő évre vonatkozó prognózisában, amelyet pénteken hozott nyilvánosságra.

Mi fizetjük aránylag a legtöbbet az államadósság után

Megugrik az államadósság a válság miatt – figyelmeztetnek az előrejelzések a régiós EU-tagállamok szinte mindegyikében. Ausztriában pedig egyenesen „költségvetési sokkal” riogatta a közvéleményt egy nagy tekintélyű közgazdász.
Világgazdaság Piactér