Hosszú hangüzenetben beszél elítélően  Britney Spears a 13 évnyi gyámsáról, amelyet pszichés zavarai miatt elsősorban édesapja gyakorolt felette ​​– írja az AFP. A popsztár a vasárnap este közzétett 22 perces hangüzenetben, amelyet a Variety amerikai magazin ismertetett, szomorúan és olykor rekedt hangon kárhoztatja az apja irányítása alatt eltöltött 13 évet, amely gyámságot – mint mondta – anyja, testvére és barátai is jóváhagyólag támogattak. 

Supporters of the FreeBritney movement rally in support of musician Britney Spears for a conservatorship court hearing,  outside the Stanley Mosk courthouse in Los Angeles, California on November 12, 2021. - A Los Angeles judge on Friday formally approved the process of ending the controversial guardianship that has controlled pop star Britney Spears' life for the past 13 years. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Fotó: Patrick T. Fallon / AFP

Mi a fenét tettem, hogy ezt érdemeltem?

– kérdezi az énekes a hangfelvételen, azzal vádolva családját és szeretteit, hogy lényegében megölték.

A felvételen azt is állítja, hogy édesapja, Jamie Spears megbüntette őt a 13 éves gyámság alatt azzal, hogy megakadályozta, hogy „bármit láthasson vagy bármit mondhasson”. 

Minden meg volt szervezve. Se drog, se alkohol, se semmi. Tiszta visszaélés a gyengeségével – mondta, azzal vádolva rokonait, hogy „azt az érzést keltették benne, hogy ő egy semmi”. „És elfogadtam” – fejezte be Britney Spears.

Hat év után jelent meg egy dallal Britney Spears

Pénteken jelent meg egy dal, amelyet Britney Spears és Elton John adtak ki. Hat év óta ez az első dal, amelyet megjelentetett a popénekesnő. A Hold Me Closer című szám egy klubbarát zene – írja a The Wall Street Journal. A lap szerint bár ez nem a lelket fedő szabadsághimnusz, amelyet jó néhány rajongó remélt volna hallani, a könnyed stúdiókoncepció egyesíti a korábbi Elton John-dalokat, a Tiny Dancert (1971) és a The One-t (1992), megismételve azt a képletet, amellyel Elton John legutóbbi slágerét Dua Lipával, a Cold Heart (Pnau Remix) című dalt is sikerre vitte. 

A megjelenés után a dal gyorsan az első helyre ugrott az iTuneson, sok rajongó örömét fejezte ki, hogy Spears visszatért, mások a szám esztétikai érdemeiről vitatkoztak.

A dal, amellett, hogy segít Spearsnek visszatérni a zenei világba, tovább növelheti az érdeklődést Elton John zenei katalógusa iránt, amelyet nem kíván eladni az elmúlt évek kasszasiker üzleteinek hulláma ellenére. A zenész katalógusa az egyik legértékesebb a zeneiparban.