Extra

Manchester United-sorozat jöhet a Disney+-ra

Állítólag a labdarúgó-csapat több millió dolláros tárgyalást folytat a Disneyvel. A források szerint egy retrospektív sorozatot szeretne a Disney, ami a United Alex Ferguson-korszakáról szólna.

Az Egyesült Államokban és Európában is nagy sikert aratott 2022-ban az Üdv Wrexhamben! sorozat, és úgy tűnik, hogy ezen felindulva a Manchester United vezetői most arra pályáznak, hogy hasonló tartalmat gyártsanak a Disney+-ra. Anglia egyik leghíresebb és legsikeresebb labdarúgóklubja most egy „több millió dolláros” üzletről tárgyal a Disneyvel.

Coventry City v Manchester United - Emirates FA Cup Semi FinalLONDON, ENGLAND - APRIL 21: Bruno Fernandes of Manchester United can't look during the penalty shoot out during the Emirates FA Cup Semi Final match between Coventry City and Manchester United at Wembley Stadium on April 21, 2024 in London, England. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images) (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
Manchester United-sorozat jöhet a Disney+-ra / Fotó: Getty Images

Külföldi beszámolók szerint a United bizalmas tárgyalásokba kezdett a Disneyvel, és felmerült egy, a klub múltjára visszatekintő sorozat ötlete – írja a Mirror. Egyes források szerint 

a Disneyt Alex Ferguson 26 éves „dicsőséges uralkodása” érdekelné, akinek a vezetése alatt a csapat többször is nyert bajnokságot.

A sorozatban lehetőség lenne interjúk készítésére a legendás menedzserrel, valamint olyan klub ikonokkal, mint Bryan Robson és Peter Schmeichel. Továbbá, arról is pletykálnak, hogy a United nem adna teljesen szabad kezet a Disneynek, hanem ellenőrzői és esetekben vétójogot is fenntartana annak érdekében, hogy számukra megfelelő végeredmény születhessen.

Sir Jim Ratcliffe is nemrég bevásárolta magát az angol labdarúgó-egyesületbe, ami viszont a drukkereket leginkább aggaszthatja, hogy az azóta kiderült részletel szinte kivétel nélkül a többségi tulajdonosokat, az utált amerikai Glazer család tagjait védik. Sir Jim Ratcliffe cége, az Ineos 1,3 milliárd font (571,3 milliárd forint) körüli összegért szerezte meg a New York-i tőzsdén jegyzett United 25 százalékát, technikailag két részletben. 

 

Manchester United Disney + futball sorozat labdarúgás
Kapcsolódó cikkek