Közép-Európa legnagyobb multienergetikai vállalata hét országban immár mintegy 3500 töltőállomást fog üzemeltetni hamarosan – erről adott ki közleményt az Orlen.

ORLEN  sajtóközl.
küldött kép
Új benzinkútóriás születik Magyarországon. Fotó: Orlen

Ebből kiderült, hogy az Orlen-kutak száma az elmúlt évben közel harmadával nőtt Közép-Európában, főként 

  • az osztrák, 
  • a németországi, 
  • a szlovákiai 
  • és a magyarországi felvásárlások révén. 

A cégcsoport itthon jelenleg 63 töltőállomás átvételén és átalakításán dolgozik,

a magyar hálózat április végére 141 töltőállomásból áll majd. 

„Az elmúlt 12 hónapban megközelítőleg 350 töltőállomással bővült a hálózatunk, legnagyobb részben Lengyelországon kívül. Hálózatunk az év végére már 3500 töltőállomást foglal magába. Emellett a meglévő töltőállomásokon továbbra is következetesen fejlesztjük az elektromos járművek töltésére alkalmas infrastruktúrát” – mondta Daniel Obajtek, az Orlen vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke.

A társaság 1514 töltőállomással rendelkezik Lengyelországon kívül, második legnagyobb üzletlánca pedig Németországban található, ahol 607 helyszínen van jelen az Orlen és a Star márkanevek alatt. A legutóbbi, 2023 júniusában befejezett akvizícióval 17 önkiszolgáló töltőállomással bővült a német hálózata Bajorországban, Baden-Württembergben és Hessenben. A megvásárolt kutak átalakítása jelenleg is folyik Németországban.

A nemzetközi csoport jelentős külföldi piaca Csehország is, ahol 436 töltőállomás található, amelyek több mint 90 százaléka Orlen néven üzemel. A közelmúltbeli kiskereskedelmi tranzakciói közül a legfontosabb az ausztriai piacra lépés volt. A Turmöl-hálózat 267 töltőállomásának megvásárlását követően a harmadik legnagyobb kiskereskedelmi szereplővé vált ezen a piacon, mintegy 10 százalékos részesedéssel.

Az Orlen kiskereskedelmi hálózata a fentieken túl kiterjed 

  • Szlovákiára (91 töltőállomás), 
  • Litvániára (30 töltőállomás) 
  • és Magyarországra (83 töltőállomás). 

Itthon január elején megkezdődött a hálózat bővítésének második fázisa, amely során a vállalat összesen 63 töltőállomást vesz át a Moltól. Összességében az Orlen töltőállomás-hálózata 3443 egységből áll hét közép- és kelet-európai országban.

Ön is észrevette? Sorra festik át piros-fehérre a Mol kutakat Magyarországon – ez van a háttérben

Országszerte 63 helyszínen veszi át a benzinkutakat az Orlen a Moltól, elsőként az M1-es bevezetőjén történt meg a csere.