Quentin Tarantino ragaszkodik az évtizedekkel korábbi fogadalmához, miszerint a vagyonából soha nem ad anyjának egy centet sem, miután az édesanyja lekicsinyelte a gyerekkori írásait – derül ki a Business Insider cikkéből.

Az amerikai filmes a Milliárdok című podcast műsorban elevenítette fel gyerekkori sérelmeit. Elmondta, hogy gyerekként sokkal jobban élvezte a forgatókönyvek írását, mint a házi feladatok megírását, ez azonban nagyon zavarta az édesanyját. 

Fotó: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP

Az író, rendező szerint az anyja folyamatosan szidalmazta, mert nehezen viselte, hogy az iskolában nem teljesít megfelelően. „Kis írói karriernek” nevezte a fia ambíciót, ami az idővel úgyis elmúlik.

Amikor ezeket mondta a maga szarkasztikus stílusában, elpattant az agyam és azt mondtam, »oké, rendben, anya. De ha híres író leszek, soha nem látsz majd egy pennyt sem a sikereimből. Nem jár majd neked ház, nyaraló, de Elvis Cadillac sem. Egyszerűen semmi. Azért, mert ezt mondtad nekem.«”

– mondta.

A podcast házigazdája rákérdezett, hogy megszegte-e valaha ígéretét, Tarantino erre azt mondta, egyszer segített az anyjának egy adóhatósági ügyben, de azóta sem vett neki sem házat, sem Cadillacat. A műsorvezető megpróbálta rávenni Tarantinót, hogy azért vásárolhatna az anyjának egy házat, erre a filmes azt mondta: 

a gyermekeivel való bánásmódnak következményei vannak. Ne feledje el, hogy következményei vannak a szarkasztikus hangvételének. 

Tarantino hihetetlenül sikeres forgatókönyvíró és rendező volt, filmjeit tucatnyi Oscar -díjra jelölték, személyesen pedig két Oscar -díjat nyert. Legnagyobb bevételt hozó filmje, a Django elszabadula 2012-es több mint 420 millió dollárt hozott.