A törvény támogatói reményüket fejezték ki, hogy csökkenni fognak az iskolai lövöldözések az államban, ha a tanároknál is lesznek fegyverek - írta meg a Reuters. Az Egyesült Államokban folyamatosan az iskolai lövöldözések, ami ellen Joe Biden elnök a fegyverviselést korlátozná az országban. A törvénytervezet ellenzői, többek között a pedagógusok szakszervezete és az állami rendőrtiszti szakszervezet szerint csak fokozzák a problémát, ha szervezetten visznek fegyvereket az iskolákba.

Mike DeWine, Ohio republikánus kormányzója kijelentette, hogy alá fogja írni a törvényjavaslatot.

School,Bus,Back,Side
Fotó: Shutterstock

A javaslatot a héten már elfogadta a republikánus többségű ohiói közgyűlés. A republikánusok szerint ezzel a törvénnyel

a tanárok képesek lesznek szembeszállni az iskolai lövöldözőkkel, mielőtt a rendőrség a helyszínre ér.

Egy iskolai lövöldözésben másodperceken is gyerekek élete múlhat

- fogalmazott Thomas Hall, a javaslat egyik fő támogatója. A fegyveres tanároknak át kell esniük egy bűnügyi háttérellenőrzésen, majd minden évben egy 8 órás továbbképzést, kiegészítő kurzust kell elvégezniük.

A törvényjavaslat szerint a tankerületeknek értesíteniük kell a szülőket, ha úgy döntenek, hogy fegyveres tanárokat alkalmaznak az iskolákban. A szülők ekkor dönthetnek úgy, hogy fegyvertelen iskolába viszik át a gyermeküket. Arról egyelőre nincs hír, hogy hány iskola fegyverezné fel a pedagógusait a törvény hatálybalépését követően.