Július 31-ével távozik a Budapesti Corvinus Egyetem rektori pozíciójából Takáts Előd – jelentette be az egyetem. Hangsúlyozták, hogy a leköszönő intézményvezető kapcsolata nem szűnik meg a Corvinusszal, és a jövőben is az egyetem tanára marad.

Takáts Előd
közgazdász
Takáts Előd három év után mondott le a Corvinus éléről. Fotó: Takáts Előd / Facebook

Takáts Elődöt majdnem napra pontosan három éve, 2021 júniusában nevezték ki rektorrá, mandátuma az év augusztusától élt. Lánczi Andrást váltotta, aki hat éven keresztül vezette Magyarország egyik legelismertebb egyetemét. Utódja azzal a feladattal érkezett, hogy 2030-ra a Corvinus legyen Közép-Európa legjobb gazdaság- és társadalomtudományi egyeteme. Takáts Előd a mandátuma átvételekor azt mondta, hogy középtávon olyan képzést szeretne felmutatni, amely kiállja az összehasonlítást nemcsak a közép-európai versenytársakkal, hanem a világ bármely gazdasági képzést nyújtó egyetemével.

Az egyetem most azt írta, hogy az elmúlt három évben megháromszorozta a legrangosabb tudományos folyóiratokban megjelenő kutatási publikációinak számát, és ezzel közelebb került ahhoz, hogy 2030-ra a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban a gazdaság- és társadalomtudományi területen Közép-Európa vezető intézménye legyen. Szerintük a Corvinus megerősítette nemzetközi beágyazottságát.

Takáts Előd a jövőben több időt szeretne szentelni az egyetemi vezetési és szervezési feladatok miatt szükségszerűen háttérbe szorult nemzetközi tudományos, közgazdaságtudományi és pénzügyi munkának és kutatásnak

– magyarázták a némiképp váratlan fejleményt. Az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány július 31-ig teszi meg a szükséges intézkedéseket az utódlás kapcsán, hogy a rektori feladatokat a jövőben is magas színvonalon, az egyetem stratégiai célkitűzéseit szolgálva lássák el.