Közélet

Karim Benzema beperelte a francia belügyminisztert rágalmazás miatt

Gérald Darmanin októberben kijelentette, hogy Karim Benzemának hírhedt kapcsolata van egy szunnita muszlim iszlamista csoporttal, emiatt perel a legnépszerűbb francia futballista.

Az aranylabdás francia labdarúgó, Karim Benzema rágalmazás miatt pert indított a francia belügyminiszter ellen, aki azzal vádolta, hogy kapcsolatban áll a Muszlim Testvériséggel – írta a BBC

Karim Benzema beperelte a belügyminisztert.
Fotó: AFP

A politikus kijelentése aláássa a becsületét és a hírnevét

– mondta Benzema ügyvédje.

A Muszlim Testvériséget több országban betiltották, köztük Egyiptomban, Oroszországban és Szaúd-Arábiában, az utóbbi országban futballozik a játékos. Darmanin azután tett megjegyzést, hogy Benzema egy Twitter-üzenetben jelezte: támogatja a gázai lakosságot, és szolidarít a bombázások ártatlan áldozatainak családjával.

A francia politikus megjegyezte, hogy az aranylabdás futballista nem fejezte ki hasonló együttérzését a Hamász október 7-én meggyilkolt mintegy 1300 izraeli áldozata iránt, és azt is kijelentette: az egykori francia csatár jól ismert a Muszlim Testvériséggel való kapcsolatairól.

Benzema a francia médiában megjelentetett egy 92 oldalas panaszlevelet, melyben kijelenti:

a legcsekélyebb kapcsolata sem volt a Muszlim Testvériséggel, sem tudomása szerint senkivel, aki tagja a szervezetnek.

A Real Madrid egykori sztárja hozzátette:

tisztában vagyok vele, hogy ismertségem miatt felhasználnak politikai játszmákban. Ezt botrányosnak tartom, mivel az október 7-e óta zajló drámai események egészen mást érdemelnek, mint ez a közjáték.

Ügyvédje, Hugues Vigier a francia RTL-nek elmondta, hogy a labdarúgó politikai kizsákmányolás áldozata, és azzal vádolta a belügyminisztert, hogy megosztást szított Franciaországban.

Darmanin úr még nem kommentálta a panaszt. A politikus korábban más okokból is célba vette Karim Benzemát, többek között amiatt, hogy nem volt hajlandó elénekelni a francia himnuszt.

 

karim benzema aranylabda francia belügyminiszter per
Kapcsolódó cikkek