Közélet

Furcsán nyilatkozott a Gyurcsányékkal való együttműködésről Karácsony Gergely – videó

A főpolgármester szerint a DK elnöke egyetértett az előrehozott választások követelésével. Karácsony Gergelyt a Partizán című műsorban kérdezték az új politikai szövetség követeléséről.

Karácsony Gergely főpolgármester a Partizán című műsorban elárulta: ő javasolta Dobrev Klárának, hogy az előrehozott választás „egy központi politikai követelése legyen” a DK, az MSZP és a Párbeszéd szövetségének. A főpolgármester egy pillanattal később azonban helyesbített, hogy meglehet, rosszul emlékszik.

EP2I686320240130 Budapest
Karácsony Gergely f?polgármester sajtótájékoztatót tart a BKK-bérletek árak csökkentésével kapcsolatban.
fotó: Tekn?s Miklós (TEK)
Magyar Nemzet
Karácsony Gergely javasolhatta az előrehozott választások követelését / Fotó: Teknős Miklós / Mediaworks

Karácsony Gergely Gulyás Márton műsorvezető kérdésére válaszolt, miszerint „ki dönt arról például, hogy az előrehozott választás az egy központi politikai követelése legyen ennek a választási szövetségnek?” – írja az Origo. A főpolgármester, miután magát nevezte meg, rögtön helyesbített:

Dobrev Klára képviselte ezt a politikai fórumokon, és a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc nyilván egyetértett ezzel.

Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes március végén közös sajtótájékoztatót tartott, melyen bejelentették, hogy a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös, stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött. Dobrev Klára DK-s politikus úgy fogalmazott, hogy az ellenzéki oldal is szétforgácsolódottabb, mint bármikor máskor. Ezért a három párt úgy döntött, hogy egy közös, „baloldali, zöldválaszt adnak”.

 

 

Karácsony Gergely DK Dobrev Klára MSZP Gyurcsány Ferenc
Kapcsolódó cikkek