Közélet

A Hamász rakéták tucatjaival támadta Izraelt

Egy izraeli katonai bázis ellen indított erős rakétatámadást a terrorszervezet, melyet a Vaskupola sikeresen kivédett. A Hamász támadásában senki sem sérült meg.

A Hamász libanoni ága hétfő reggel többtucatnyi rakétát lőtt Izrael északi részére. A Hamász elismerte a támadást: közleményükben úgy fogalmaztak, hogy egy sor rakétát zúdítottak Libanonból az északi Kirjat Smona város közelében lévő izraeli katonai támaszpontra.

Hamász, Izrael, Vaskupola, Iron Dome, Israel
A Hamász rakéták tucatjaival támadta Izraelt / Fotó: AFP

Az izraeli hadsereg (IDF) szerint több mint 20 rakéta lépte át a határt. A legtöbb lövedéket a Vaskupolának sikerült még becsapódás előtt megsemmisítenie, a többi nyílt területeken csapódott be – írja a The Times of Israel. 

Személyi és infrastrukturális sérülés nem történt a támadás során.

Az IDF állítása szerint azonosították a helyet, ahonnan a rakétákat indították, és tüzérségi tűzzel elpusztították a kilövőegységet. A Hamász libanoni ága, amely a Hezbollah védelmét élvezi több Észak-Izrael ellen elkövetett támadásért, vállalta már a felelősséget.

Izraeli légi támadás érte hétfőre virradóra Gázavárost és a Gázai övezet déli határán fekvő Rafahot, a WAFA palesztin hírügynökség értesülése szerint ezeknek összesen 23 halálos áldozatuk van. A hírügynökséget tájékoztató egészségügyi források szerint Rafahban 16-an haltak meg, Gázavárosban pedig heten.

 

izraeli háború rakétatámadás Hamász Libanon
Kapcsolódó cikkek