Így csapja be Pikó András az embereket, videó leplezi le – ezzel a felütéssel posztolt közösségi oldalára Kocsis Máté.

Ingatlankisajátítás: áll a bál Józsefvárosban – előkerült egy videó, ami mindent megváltoztat / Fotó: Pikó András / Facebook / Pikó András / Facebook

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője felidézte, hogy a VIII. kerületi polgármester napok óta kampányol azzal, hogy a kormány folytatni kívánja a józsefvárosi Diószegi utca megújítását, ahol a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bővítését tervezik.

A városvezető kritikája azon alapszik, hogy az önkormányzat nem tudja biztosítani az ott élőknek (állítása szerint 500 ember) a cserelakást, és azt is állítja, hogy a kormány miatt a kiköltöztetett lakók már nem mehetnek vissza régi otthonaikba sem, hiszen azt birtokba veszi az egyetem.

Kocsis Máté szerint azonban valami nagyon nem stimmel ezekkel a kijelentésekkel.

Ennek alátámasztására egy videórészletet is közölt, amelyen Pikó András vagyongazdálkodási megbízottja nyilatkozik egy korábbi képviselő-testületi ülésen. Ennek keretében ismertette az önkormányzat álláspontját, hogy mi lesz az érintett lakókkal a Dió2030 program megvalósulása esetén. Csakhogy egészen más hangzik el, mint amit most Pikó András mond.

 A vagyongazdálkodásért felelős momentumos politikus ugyanis arról beszélt, hogy 

  • az önkormányzat cserelakásokat biztosít majd,
  • mert az önkormányzatnak nem célja, hogy az ott lakók visszaköltözzenek a felújított lakásaikba.
  • Azt is elismerik, hogy valójában az ott lakók sem szeretnének ezekben a házakban maradni.

Sőt, az önkormányzat Dió2030 programjában maguk Pikóék is kiköltöztettek volna 168 családot. „Nem dumálni, és hergelni kellene, hanem cselekedni! Ha ismét Sára Botond lesz a polgármester, a lakók sokkal jobb körülmények közé kerülnek majd, rend lesz és újra fejlődni fog a kerület” – zártja posztját Kocsis Máté.

Lecserélnék Budapest hivatalos lobogóját, amit még Tarlós István rajzolt

Vitézy Dávid visszaállítaná Budapest 150 éves történelmi lobogóját.