„Eszem ágában sincs visszalépni. Azért indulok el ezen a megmérettetésen, mert győzni akarok” – jelentette ki Szentkirályi Alexandra. A főpolgármester-jelölt egy interjúban beszélt arról, hogy visszalép-e jelöltségtől, illetve főpolgármesterként mik lennének a prioritásai. 

SZENTKIRÁLYI Alexandra
Szentkirályi Alexandra nem lép vissza Vitézy javára / Fotó: Hegedüs Róbert

A Mandiner kérdezte Szentkirályi Alexandrát, és az interjú elején a volt kormányszóvivő egyértelműen kijelentette:

A Fidesz jelöltje én vagyok.

Magyar Péterről és arról az eshetőségről, hogy évek múltán az általa vezetett kormánnyal kelljen tárgyalnia főpolgármesterként, azt mondta, hogy nem hinné, hogy foglalkoznia kell a kérdéssel, és magát Magyar Pétert „narcisztikus alaknak” tartja. Szerinte a magyar emberek egyértelműen a béke pártján állnak, elutasítják a háborús uszítást, ezért aztán ebben az országban Magyar Péter soha nem fog meghatározó pozícióba kerülni.

Elmondása szerint öt évig volt Budapest főpolgármester-helyettese Tarlós István mellett, és erős motivációt ad neki, hogy változtasson Budapest jelenlegi helyzetén. A Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a Pesti rakpart felújításáról azt mondta, hogy „ezeket mind a Tarlós-érában indították el, végül a fejlesztések késve és drágábban, részben csökkentett műszaki tartalommal valósultak meg”.

Átgondoltan, a józan ész figyelembevételével tervezem rendbe tenni a mai kaotikus közlekedést, ami úgy lenne biztonságos a bicikliseknek, hogy közben a főváros abbahagyná az autósok üldözését

– mondta a Fidesz főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra szerint

  • ki kell terjeszteni a Mol Bubi-rendszert,
  • bővíteni kell a villamoshálózatot,
  • javítani kell a közterületek állapotán,
  • és fel kell számolni a köztéri hajléktalanságot.

Szentkirályi Alexandra indulását március közepén jelentette be a Fidesz. Pár nappal később Vitézy Dávid is bejelentette indulását a főpolgármesteri választáson, aki bemutatkozó videójában öt súlyos problémáról beszélt. A főpolgármester-jelölt szerint a körúton túli budapestieket magukra hagyták.