„Elnökként büszkén dolgoztam együtt Orbán miniszterelnökkel – aki nem mellesleg egy nagyszerű ember – a két nemzet értékeinek és érdekeinek előmozdításán” – üzente Donald Trump volt amerikai elnök a CPAC Hungaryre küldött videóüzenetében.

This handout photograph taken and released on March 8, 2024, by the Press Office of the Hungarian Prime Minister, shows Hungarian Prime Minister Viktor Orban (L) and former US President and Republican presidential candidate, Donald Trump during their meeting at Trump's Mar-a-Lago residence in Palm Beach, Florida. (Photo by ZOLTAN FISCHER / HUNGARIAN PRIME MINISTER'S OFFICE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / PRESS OFFICE OF THE HUNGARIAN PRIME MINISTER" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Fotó: AFP

A republikánus elnökjelölt szerint ők ketten leszámoltak az illegális bevándorlással, megvédték a határokat, munkahelyeket teremtettek, megvédték az országaik hagyományát és a zsidó-keresztény értékrendet. Hozzátette, alig várja, hogy ismét együttműködjön a magyar kormányfővel, amikor az Egyesült Államok 47. elnökeként leteszi az esküt. 

„Mindaddig, amíg együtt képviseljük a jövőképünket, hűek maradunk elveinkhez, és félelmet nem ismerve megvédjük értékeinket, a konzervatívok győzni fognak a harcban, amelyet azért vívunk, hogy 

megmentsünk a civilizációnkat a kommunistáktól, marxistáktól és fasisztáktól, és helyreállítsuk a konzervativizmus és a józan ész uralmát a világban”

– fogalmazott Trump.

Idén április 25-én és 26-án rendezi meg újra, harmadik alkalommal az Alapjogokért Központ a CPAC Hungaryt, ahová a közismert jobboldali vezetők, kutatók és influenszerek látogatnak el. A konferencián ott volt Santiago Abascal, a spanyol Vox párt elnöke, Gila Gamliel, Izrael innovációs, tudományos és technológiai minisztere is. A rendezvény főszónoka ebben az évben is Orbán Viktor miniszterelnök volt. 

Pénteken felszólal még Geert Wilders, Európa talán legjobban védett embere, aki sehova sem megy a testőrei és a golyóálló mellénye nélkül.