Vitézy Dávid felült a Sziget Fesztivál hype-vonatra, és 30 százalék kedvezmény ígért a budapesti fiataloknak a Sziget napijegy árából.

sziget-1-1-BS
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid 30 százalék kedvezményt ígér a budapesti fiataloknak a Sziget napi jegy árából / Fotó: Bánkúti Sándor

A főpolgármester-jelölt nem sokkal a Sziget Fesztivál sajtótájékoztatója után, ahol a szervezők bejelentették az ausztrál énekesnő, Kylie Minogue érkezését, egy videót osztott meg a Facebook-oldalán, amelyben elmondta, hogy kiharcolja a kedvezményt a 30 év alatt budapestieknek.

Harminc százalék kedvezmény a Sziget-napijegyre minden 30 év alatti budapestinek – ezt vállalom, és ezt fogom elérni az új hosszú távú megállapodásban, amit a főváros részéről kötünk majd a Sziget szervezőivel. Ha már jön Kylie, a 101 pontos programom Szigettel kapcsolatos részét is elmondtam ma – további részletek a programomban!

– mondta el a videóban Vitézy Dávid.

Rendkívüli: Sokkal olcsóbb lesz idén a Sziget Fesztivál

Hiába a 2023-as a Sziget Fesztivál szervezői nem emelnek az áraikon. Sőt, a belépők (jegyek és bérletek) idén olcsóbbak lettek, mint egy évvel korábban. A Sziget Fesztivál igazgatója, Kádár Tamás elmondta, hogy idén az ételek árát is igyekeznek lenyomni, valamint kiemelte, hogy az itallapon nem történik drágulás.

A főpolgármester-jelölt a videóban elmondta, hogy a Sziget a kedvenc fesztiválja, és az elmúlt tíz évben mindig kiment legalább egy estére. A videóban elmondta, hogy egy teljesen új, hosszú távú megállapodást akar kötni a Sziget szervezőivel, aminek a része lenne a kedvezmény a fiatalok számára. Vitézy kiemelte, hogy a Sziget Fesztivál Budapest területén működik, így fontos, hogy a szervezők is nyitottak legyenek az együttműködésre.

A Sziget Fesztivál azonnal reagált Vitézy Dávid ígéretére

Kádár Tamás, a Sziget Szervezőiroda vezetője reagált Vitézy Dávid felvetésére, aki megválasztása esetén egy budapestieknek szóló kedvezményt is beemelne a Sziget és a főváros közötti szerződésbe. Elmondta, hogy meglátása szerint jelenleg kiegyenlített a mérleg, persze a „téteket lehet növelni”, kivált, ha az mindkét fél számára előnyös.

Mi minden évben becsülettel befizetjük Budapest kasszájába a ma már több mint 200 millió forintra rúgó bérleti díjat, évente több mint 100 országból érkező, mintegy 100 ezer külföldi vendéggel Budapest legnagyobb turisztikai attrakcióját vonultatjuk fel, a Sziget alatt megtöltjük Budapest szálláshelyeit, jelentősen növeljük a főváros szolgáltató szektorainak forgalmát, több száz millió forint értékű kommunikációs felületen terjesztjük szerte a világban Budapest jó hírét, mint ahogy látogatóink is megannyi budapesti élményt visznek haza magukkal. Mindemellett igyekszünk jó „gazdája” lenni a Hajógyári-szigetnek, folyamatosan karbantartva és fejlesztve infrastruktúráját, védve természeti értékeit, nyom nélkül és megújulva visszaadva azt a budapestieknek

– reagált Vitézy Dávid videójára Kádár Tamás. Hozzátette, hogy megnyugtatja, hogy a korai időszakra jellemző civódások, politikai haszonból tett ígéretek, rossz emlékű fenyegetések és sarcolgatások után ma már helyreállt a Budapest versus Sziget „mérleg”, kialakult egy mindkét fél számára kölcsönösen előnyös helyzet. 

fesztiválnak egy pulzáló világváros adja a díszletét, annak minden vonzó látványosságával és szolgáltatásával, míg a Sziget Európa egyik legnagyobb és világszerte ismert kulturális eseményét mutatja be Budapesten, annak jelentős imázsformáló erejével, turisztikai és ebből következően számszerűsíthető gazdasági hatásaival

– emelte ki a fesztiváligazgató. Rámutatott, hogy túl azon, hogy ma már a nemzetközi fesztiválturizmus meghatározó célpontja Budapest, a hazai közönséget is sikerült megtartani, mi több, növelni. Elmondása szerint a különböző kedvezményekkel (elővételes jegy, diákjegy, részletfizetési lehetőség) elérték, hogy idén már a legtöbb elővételes jegy itthon, Budapesten és vidéken kelt el, az arénakoncertek átlagáránál nem drágább napijegyeket pedig hagyományosan a magyar közönség vásárolja, így összlétszámát tekintve a magyar közönség a legnagyobb a nemzetközi mezőnyben.

Persze nyitottak vagyunk a mindenkori városvezetéssel olyan megállapodásra, ami a látogatóinknak előnyös. Ilyen lehet, hogy a mérleg egyik serpenyőjébe bekerüljön a K-híd – régóta ígért – felújítása

– tette hozzá Kádár Tamás.