Hétfő reggel újabb bejegyzést közölt az elmúlt héten Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester és veje, Horn Gábor köreinek üzleti összefonódását taglaló Budapesti Prókátor. A poszt szerint Niedermüller Péter által vezetett kerületi önkormányzat Horn Gáborhoz köthető Republikon Intézet Kft.-vel szerződött egy több mint hatmillió forintos lakáspolitikai kutatás elvégzésére.

_Z2K6169
Fotó: Kurucz Árpád

A Magyar Nemzet cikke szerint 2021 szeptemberében Erzsébetváros önkormányzata bruttó 6,2 millió forintos vállalkozási szerződést kötött a Republikon Intézet Kutató és Tanácsadó Kft.-vel. A tárgy két részmintából álló közvéleménykutatás elvégzése volt.

A cikk szerint pénteken Niedermüller Péter kezdett írni Horn Gábor cégének megbízásáról. „A helyi fideszes képviselők most éppen azzal kampányolnak, hogy a Republikon Intézet és az önkormányzat közötti szerződésekből fény derült egy »bődületes korrupciós botrányra.« Spoiler: a valóságban nincs szó korrupcióról” – fogalmazott a DK-s polgármester. Az Erzsébetváros által megbízott, Weber und Mill Kft. nevű céget 2011 és 2019 között Hann Péter vezette, aki a Horn Gáborhoz köthető Republikon Intézet ügyvezetője. A megbízások összértéke meghaladta a negyvenmillió forintot.

A teljesítéseket Merényi Miklós, Niedermüller Péter kabinetfőnöke, Gyurcsány Ferenc korábbi római nagykövete írta alá. Merényi 1993 és 1997 között felügyelőbizottsági tag volt Gyurcsányék családi cégében, az Altus Rt.-ben.