Csaknem hetven utas kapott gyomorrontást a német fapados Condor légitársaság Mauritiusról Frankfurtba tartó repülőjáratán. Sajtóhírek szerint a személyzet mérlegelte a budapesti útmegszakítást is, azonban végül továbbrepültek a célállomásra – számolt be az AIRportal.

Condor Airbus A320 Departing From Crete Island
repülő járat légitársaság
Mintegy hetven utas lett rosszul a Condor légitársaság repülőgépén / Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto / AFP

A Spiegel beszámolója szerint a frankfurti repülőtéren tizenöt mentőautó várta a Condor DE 2315-ös járatát csütörtökön, miután a személyzet azt jelentette az irányítóközpontnak, hogy több utasnak súlyos egészségügyi panaszai vannak. A 310 férőhelyes Airbus A330-900neo repülőgép fedélzetén 290 utas tartózkodott, akik közül megközelítőleg hetvenen lettek rosszul. Az érintett utasoknak hasmenéses és hányásos panaszaik voltak.

A légitársaság az esetet követően azt közölte, hogy kivizsgálják az eseményt, azonban a rosszulléteket kiváltó okokról – például a fedélzeten felszolgált menüvel kapcsolatban – egyelőre nem kívánnak találgatásokba bocsátkozni.

Lekésheti a repülőgépét, ha nem figyel: forgalomkorlátozás lassítja majd a kijutást

Folytatódik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér csomópontja előtt lévő felüljáró felújítása csütörtöktől az M4-es autóúton, ezért forgalomkorlátozásra kell készülni az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint. Az útfelújítási munkák május 2–6. között zajlanak a jelzett szakaszon.