A BUX index visszatért a 44 ezer pontos szint közelébe, egyrészt a gyógyszergyártókra kivetett különadó, másrészt a bizonytalan nemzetközi befektetői hangulat miatt. Ha az említett támasz szignifikánsan letörik, rövid időn belül elérhető lehet a 43 ezer pontos szint, ezt követően pedig 41 ezer pontnál található fontosabb támasz. Felül 45 ezer pontnál húzódik az első komolyabb ellenállási szint. Jelenleg minden vezető technikai képe bizonytalanságot mutat.

Az OTP árfolyama visszacsorgott a 30 napos mozgóátlag alá, amely jelenleg 10 406 forintnál képez ellenállási szintet, közvetlenül egy rövid távú csökkenő trendvonal alatt. Az indikátorok enyhén lefelé mutatnak, a következő támasz az 50 napos mozgóátlag 10 053 forintnál. A Bollinger-szalagok beszűkülése jelzi, hogy néhány héten belül nagyobb elmozdulás jöhet, érdemes figyelni az erősebb támaszokra és ellenállásokra.

OTP
 

A Richter árfolyamát megütötte a gyógyszergyártókra kivetett különadó bejelentése, ezzel az árfolyam kiesett az emelkedő trendcsatornából, és a fontos Fibo-szint közelében torpant meg az esés. Egy korábbi csökkenő hullámra mért, 76,4 százalékos Fibo-szint 8152 forintnál található, és erős támaszt képez rövid távon. Letörése esetén a 7940–8000 forintos tartományt célozhatja meg.

Richter
 

A Mol jegyzése is egy emelkedő trend alá araszolt, így egyelőre itt sem túl biztató a technikai kép. A gyengébb támasz 2550 forintnál húzódik, alatta pedig egy Fibo-szint 2505 forintnál erősebb támaszt képez. Az utóbbit erősíti az alsó Bollinger-szalag is, így további esés esetén a közelében kedvező vételi lehetőség adódhat. A rövid távú technikai kép csak akkor válna pozitívvá, ha sikerülne szignifikánsan áttörni a 2630–2640 forintos zónát.

Mol
 

A Magyar Telekom is éppen egy emelkedő trendvonalat próbál letörni, amelyet erősít a 200 napos mozgóátlag is 340 forintnál. Ha a letörés szignifikáns lesz, a következő támasz a 30 napos mozgóátlag 333 forint felett, amelyet a 324 forintos szint követ.

MTelekom