Kijelölte – 66 390 pontnál – az új történelmi rekordot a hazai részvényindex, a jó teljesítményt az OTP és a Mol emelkedésének köszönhetjük. E két technikai képe továbbra is felfelé mutat, a Richter viszont támaszokat tesztelget. A Magyar Telekom árfolyammozgása beszűkült, hamarosan nagyobb elmozdulás jöhet, csütörtökön teszik közzé a negyedéves eredményeket.

Az OTP árfolyama kilépett a néhány hete tartó kereskedési sávból, áttörve a 17 ezer forintos, majd a 17 270 forintnál húzódó ellenállási szintet. Ha az utóbbi felett tud maradni a következő napokban, jó eséllyel folytatódhat az emelkedés, mivel a Bollinger-szalagok be voltak szűkülve. Ez esetben 17 534 forintnál, majd 18 ezer forint közelében adódhatnak a következő ellenállási szintek.

Az OTP Bank részvénykurzusa

A Richter jegyzése viszont a támasz felé kacsingat, amely 9585 forintnál húzódik, ennek letörése esetén a 9420 forintos szint lehet megcélozható, mely egyben a szeptemberi lokális tető is. Az MACD indikátor jelenleg eladási jelzésen áll, ez erősíti a folytatódó negatív korrekció lehetőségét. Felül továbbra is 9855 forintnál látható a következő ellenállás.

Támasz közelében a Richter

A kedvező negyedéves számok hatására kitörési réssel emelkedett a Mol árfolyama, amely 2962 és 2972 forint között húzódik. Ha ez nyitva marad, folytatódhat az emelkedés, ez esetben 3000, 3050 forintnál, majd 3150 forint közelében adódhatnak további akadályok. Az RSI indikátor már a túlvett tartományba ért, de a lendület még viheti a jegyzést rövid ideig.

Lendületben maradhat a Mol

Hosszú ideje oldalazó mozgást végez a Magyar Telekom árfolyama, a Bollinger-szalagok jócskán beszűkültek, hamarosan nagyobb, trendszerű mozgás indulhat. Felül a piros csökkenő trendvonalra érdemes figyelni, amely jelenleg 780 forintnál található, míg alul a 30 napos mozgóátlagra 757,60 forintnál.

A társaság csütörtökön, piaczárás után teszi közzé a negyedik negyedéves eredményeit.

Nagyobb mozgásra van kilátás a Telekom részéről