BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lejtőre kerültek a magyar blue chipek

A Mol kivételével nagyot estek pénteken a hazai tőzsde sztárpapírjai.

Bár a meghatározó európai tőzsdeindexek is gyengültek, hozzájuk képest is alulteljesített pénteken a BUX, amely 1,1 százalékkal, 68 088 pontra esett a hét utolsó kereskedési napján. A részvények forgalma ugyanakkor megközelítette a 15 milliárd forintot.

_VEZ4456-1 blue chipek
Lefordultak pénteken a hazai blue chipek / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A blue chipek közül az OTP árfolyama 1,5 százalékkal, 18 005 forintra, a Richteré, 1,6 százalékkal, 9285 forintra, míg a csütörtöki tőzsdezárás után rossz hírt közölt Magyar Telekomé 1,4 százalékkal, 949 forintra csökkent.

A Mol-részvények kurzusa csupán 0,1 százalékkal, 3026 forintra süllyedt.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Zuhanórepülésbe váltott viszont a Duna House , amelynek papírjai péntektől az idei – meglehetősen zsíros – osztalék nélkül forognak. Az ingatlancég részvényei 13 százalékos árfolyamveszteséggel, 804 forintos záróértéken búcsúztak a kereskedéstől.

A forint viszont – miután napközben gyengélkedett – késő délutánra magára talált, az euróért fél hat körül 386,8 forintot kellett adni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.