Pénz- és tőkepiac

Egymás tenyerébe csaptak, kétmilliárdos plusz lehet a vége

A tőzsdén jegyzett Pensum évi kétmilliárd forintos pluszbevételt vár egy frissen megkötött üzlettől.

Bővíti munkaerőkölcsönzéssel foglalkozó üzletágát a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Pensum Group, miután a társaság megállapodást kötött a Komárom-Esztergom vármegyére fókuszáló Livita-Dorta Kft.-vel. 

20200206 Budapest Tőzsde  becsengetés Budapesti Értéktőzsde  BÉT  csengőjének ünnepélyes megszólaltatásával bevezetésre került a Pensum Group Nyrt. 2 millió darab törzsrészvénye a BÉT Standard kategóriájába. A kereskedést Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, valamint a cégcsoport igazgatóságának tagjai, Dr. Hadházy Péter elnök, Dr. Hadházy Tamás, valamint Tóth Péter indították el. Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A két munkaerő-kölcsönző vállalat abban egyezett meg, hogy a Pensum a harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésével kapcsolatos feladatokat fogja ellátni, a Livita pedig közreműködik az utaztatásukban, szállásoltatásukban és a projektmenedzsmentben.

Az üzlettől a Pensum nagyjából 400 fős bővülést vár a harmadik országbeli munkaerő-kölcsönzés területén, ami éves szinten akár 2 milliárd forintos árbevétel-növekedést is eredményezhet a tevékenység felfutását követően. 

Tavaly 4,8 milliárd forint árbevétellel zárt a Pensum, a nyereségből osztalékot is fizetnek.

 

 

 

 

munkaerő kölcsönző Pensum Group Budapesti Értéktőzsde
Kapcsolódó cikkek