A szerb válogatott először döntetlent játszott Razgradban a bolgárokkal, majd vereséget szenvedett a magyaroktól Belgrádban, ezek pedig elég hamar veszélybe sodorták a válogatott tervét, miszerint gyorsan és meggyőzően jussanak be a 2024-es bajnokságra, amely Németországban lesz.

Sweden v Serbia: UEFA Nations League - League Path Group 4
Fotó: NurPhoto via AFP

A Mozzartsport szerint szerb válogatottnak még van esélye a bejutásra, ám egy második vereség a magyaroktól igencsak csökkentené a továbbjutás lehetőségét. A Montenegró elleni keddi mérkőzésükön még mindig előnyre tehetnek szert, hogy aztán biztonságosabban küzdhessenek meg újra a bolgárokkal.

Éppen emiatt Szerbia nem engedheti meg magának, hogy a szombat esti mérkőzést elveszíti: amennyiben a magyaroké lesz a győzelem, úgy a szerb válogatott hamleti „lenni, vagy nem lenni” helyzetbe kerül kedden.

A szombat esti győzelem a kulcsa a kijutás kulcsa, megerősítheti a válogatott helyzetét a csoportban.

A magyar válogatott szeptemberben idegenben, 2-1 nyert a szerb játékosok ellen. Az első félidőben két perc leforgása alatt előbb Varga Barnabás, majd Orbán Willi is gólt szerzett, így a szünetben 2-1-re vezettünk. Győzelmével a magyar válogatott megerősítette vezető pozícióját a G csoportban, és miután Montenegró nem tudta legyőzni Litvániát, nagy lépést tett az Eb-kvalifikáció felé.