Sportgazdaság

A profi labdarúgást is elérte a háború: veszélybe került a focicsapat jövője, besorozták a játékosokat

Az ukrán első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő, kijevi Obolony 25 futballistája kapott idézést a toborzással és szociális támogatással foglalkozó területi központtól. Helyi sajtóértesülések szerint ez azért is meglepő, mert a profi játékosok leginkább Bukovelben tartózkodnak, ahol többen síelni is szoktak.

Az ukrán első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier Liga) szereplő kijevi Obolony futballistái idézést kaptak a toborzással és szociális támogatással foglalkozó területi központtól – számolt be a Mandiner a TaToTake című műsor házigazdájára, Mihail Szpivakovszkijra hivatkozva. A cikk szerint ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy immár a profi focit is elérte a háború.

Dynamo 2-0 Obolon in UPL match
Az FC Obolony védői (fehér-zöldben) küzdenek a Dinamó Kijev támadójával (kékben) az ukrán Premier Ligában – az egész csapatot behívták katonának.
Fotó: NurPhoto via AFP

„Az ukrán labdarúgók fő üdülőhelye most Bukovel. Ha oda mész, nehéz elkerülni, hogy ne találkozz focistával. Néhányan közülük még síelnek is. Ez tulajdonképpen nagyon ellentétes azzal, ami a héten történt az Obolony játékosaival: információink szerint a csapat 25 főre szóló csoportos idézést kapott” – mondta Szpivakovszkij.

Az újonc kijevi együttes 14 ponttal a 13., még osztályozós helyet foglalja el a 16 klubot felvonultató ukrán élvonalban. 

A Premier Liga piaci értéke 306,55 millió euró (116,87 milliárd forint), az Obolonyé viszont csupán 5,5 millió (2,1 milliárd forint) – ezzel a bajnokság legolcsóbb keretével rendelkezik.

Csak összehasonlításképpen: a magyar NB I.-et 135,66 millió euróra (51,72 milliárd forint) becsülik. 

 

besorozás ukrán labdarúgás Premier Liga háború
Kapcsolódó cikkek