Sportgazdaság

Ismét álomcsapatot küld az olimpiai kosártornára az Egyesült Államok

Visszatér Lebron James is az amerikai válogatottba. Az NBA pontrekordere utoljára 2012-ben lépett pályára olimpián.

A párizsi olimpiára ismét álomcsapattal érkezik az amerikai kosárlabda-válogatott, amelyet az NBA történetében legtöbb pontot szerző LeBron James és a legutóbbi bajnokság legértékesebb játékosa (MVP) címet elnyerő Joel Embiid vezet majd – jelentették be szerdán.

(210807) -- SAITAMA, Aug. 7, 2021 (Xinhua) -- Members of Team USA celebrate victory after the men's basketball final between the United States and France at the Tokyo 2020 Olympic Games in Saitama, Japan, Aug. 7, 2021. (Xinhua/Pan Yulong)Xinhua News Agency / eyevineContact eyevine for more information about using this image:T: +44 (0) 20 8709 8709E: info@eyevine.comhttp://www.eyevine.com
Az amerikai kosárcsapat a tokiói olimpiáról is elhozta az aranyat / Fotó: Pan Yulong Xinhua / Northfoto

A kétszeres olimpia bajnok, valamint egyszer bronzérmet is szerző 

Jameshez olyan sztárok is csatlakoznak majd, mint csapattársa a Los Angeles Lakersben, Anthony Davis, a háromszoros olimpiai bajnok Kevin Durant, vagy a Golden Stae Warriorst négy NBA győzelemig vezető Stephen Curry.

A csapat vezetőedzője, Grant Hill a Reuters szerint elmondta, hogy tisztában vannak vele, hogy elképesztő tehetségekkel rendelkeznek a nyárra és sok játékos ráadásul tapasztalt is. Ugyanakkor azzal is tisztában vannak, hogy milyen nehéz ez, és nem elég csupán felmenni a pályára, hanem ott versenyezni is kell.

Volt miből válogatni, sokan részt akartak venni az olimpián

A csapatban még Bam Adebayo (Miami Heat), Devin Booker (Phoenix Suns), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers), Jrue Holiday (Boston Celtics), Kawhi Leonard (L.A. Clippers) és Jayson Tatum (Boston Celtics) kapott helyet. A csapat összes játékosa szerepelt az All-Star gálán, de van köztük 4 korábbi MVP és hat NBA bajnok is.

Hill elmondta azt is, hogy elképesztően sok játékos jelezte, hogy játszana a csapatban, és elárulta azt is, hogy James nem sokkal azután kötelezte el magát a részvétel mellett, hogy megdöntötte az NBA pontrekordját.

James utoljára a 2012-es játékokon lépett pályára olimpián.

 

NBA olimpiai LeBron James
Kapcsolódó cikkek