A törvényalkotási bizottság javaslatára került a jogszabályba, hogy a Nemzeti Sportot is kiadó N.S. Média és Vagyonkezelő Kft. államot megillető tulajdonosi jogait a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap gyakorolja – döntött erről a parlament kedden.

Nemzeti Sport
Döntött a parlament: az MTVA-hoz került a Nemzeti Sport / Fotó: Nemzeti Sport

Legutóbb januárban számolt be róla a Világgazdaság, hogy tovább apad a nyomtatott sajtó olvasótábora. A Blikk volt ugyanis a legkeresettebb, amelyből 2022-ben átlagosan 48 192 példányban jelent meg, megelőzve a Kisalföldet (31 090) és a Bors című lapot (25 256). Ugyanakkor ha az olvasottságukat nézzük, akkor a Kisalföld kikerül az élbolyból, a sorrend pedig Blikk, Bors és Nemzeti Sport lesz. Ezeket legalább 200 ezren veszik kezükbe az olvasók naponta.

„A Monarchiában fogant, az első világháború után újjászületett és eljött az első aranykora, túlélte a második világháborút, a kommunizmust és 1956-ot, majd a rendszerváltozást is.

  • Hívták Népsportnak, de volt 
  • Képes Sport, 
  • szimplán Sport és 
  • Nemzeti (nép)Sport is”

– írta tavaly, a lapalapítás 120. évfordulója alkalmából a sportnapilap online kiadása. 

Az MTVA-val kapcsolatos hír, hogy a közmédia a mostani idény végén – 2027 nyaráig biztosan – búcsúzik a Bajnokok Ligája-közvetítésektől, miután az RTL elhappolta előle a jogokat.