Telekommunikáció

Kiváló eredményt produkált a UPC

Az elmúlt öt év legjobb negyedévét zárta 2018 első három hónapjában a UPC Magyarország: az előfizetések száma 7,6 százalékkal, az árbevétel 4,4 százalékkal emelkedett, és az egész évre a piaci átlagot meghaladó növekedést várnak mindkét mutató esetében – mondta Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Lengyelország vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A szerdán bejelentett tranzakcióról – miszerint a brit Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért felvásárolja a Liberty Global amerikai kábelszolgáltató cég magyar, német, cseh, és román leányvállalatait, így a UPC Magyarországot is – azt mondta:

mindez kedvező versenyhelyzetet teremt, ennek előnyei a lakossági és üzleti ügyfeleknek egyaránt nagyobb hozzáadott értékű szolgáltatások és szélesebb választási lehetőségek lesznek.

A tranzakció erősíti a versenyt, és a többi szolgáltatót is a beruházásaik növelésére ösztönzi – mondta. Semmi nem változik a tranzakció versenyhatósági lezárásáig, erre 2019 második felében kerülhet sor – húzta alá.

 

Liberty Global 2018. első negyedév UPC
Kapcsolódó cikkek