Telekommunikáció

Hamarosan bejelenthetik az új tulajt a Telenornál

Rövidesen új tulajdonos szállhat be a cseh PPF befektetői csoport mellé a Telenor Magyarországnál.

A júliusban szárnyra kelt pletykáknak megfelelően rövidesen új tulajdonos szállhat be a jelenlegi kizárólagos tulaj, a cseh PPF befektetői csoport mellé a Telenor Magyarországnál. Jöhet a névváltás is – írja a HWSW. A portál információi szerint

akár napokon, de legkésőbb pár héten belül hivatalosan is bejelenthetik, hogy a júliusban szárnyra kelt pletykáknak megfelelően a magyar állam 25 százalékos tulajdonrészt szerez a Telenor Magyarországban.

A cég tavaly júliusban került a Telenor norvég anyacégétől jelenlegi tulajdonosához, a cseh PPF befektetői csoporthoz, mely az egynegyed tulajdonrészt nem közvetlenül az államnak, hanem az állami kézben lévő Antenna Hungáriának adná, illetve adta el.

Fotó: MTI/EPA/Mauritz Antin

Mint írják, az erről szóló, felek közti tárgyalások a HWSW információi szerint érdemben már lezárultak, így a tulajdonszerzés még az idei utolsó negyedévben megtörténhet. Mivel az új tulajdonos kisebbségi részesedést szerez a részvénytársaságban, ezért a korábbi aggályok dacára biztosítottnak látszik, hogy a cég továbbra is piaci alapokon működik majd, az állam pedig szimplán pénzügyi befektetésként kezeli az ügyletet.

Telenor Magyarország Telenor
Kapcsolódó cikkek