Telekommunikáció

A növekvő adatforgalom javított a Telefonica Deutschland eredményén

Az előfizetők száma 227 ezerrel növekedett az első negyedévben. Az új ügyfelek a magasabb adatforgalmi csomagot tartalmazó konstrukciókat preferálták.

Javított eredményén az első negyedévben a Telefonica Deutschland (O2) mobil távközlési szolgáltató vállalat a járványügyi korlátozások miatt az ügyfelei körében megnövekedett mobil adatforgalomnak köszönhetően.

A január-márciusi periódusban 63 százalékkal nőtt meg az O2 ügyfeleinek mobil adatforgalma az egy évvel korábbihoz képest.

Az előfizetők száma 227 ezerrel növekedett az első negyedévben. Az új ügyfelek jellemzően a magasabb adatforgalmi csomagot tartalmazó konstrukciókat preferálták,

a mobil szolgáltatási üzletág bevétele ennek köszönhetően 2,4 százalékkal emelkedett az előző évihez képest.

A spanyol Telefonica SA németországi leányvállalata az első negyedévben 1,85 milliárd euró bevételre tett szert, 3,8 százalékkal magasabbra az egy évvel korábbinál. Az egyszeri tételektől mentes működési eredmény 1,6 százalékkal 532 millió euróra emelkedett.

Fotó: Christian Charisius/dpa

A társaság adózott eredménye 44 millió euró nettó veszteségre szűkült az előző évi 107 millió eurós veszteségről.

A Telefonica eredményét az E-Plus 2014-es akvizíciója óta nagy leírások terhelik.

Markus Haas, a Telefonica Deutschland vezérigazgatója a negyedéves beszámoló alkalmából megerősítette a cég február közepén az idei évre kiadott eredmény előrejelzését. A bevétel eszerint szerény növekedést érhet el a tavalyihoz képest, a működési eredmény pedig vagy nagyjából megfelel majd a tavalyinak, vagy kissé növekedhet.

Telefonica SA mobilforgalom Telefonica Deutschland
Kapcsolódó cikkek