Telekommunikáció

Mérsékelt veszteséggel zárta az első negyedévet a Magyar Telekom

A gyorsjelentés szerint a forint jelentősen gyengült az euróval szemben, ami a nettó pénzügyi eredmények romlásához vezetett.

Az elemzői várakozásoknak megfelelően mérsékelten, 0,2 százalékkal 159,33 milliárd forintra emelkedett a Magyar Telekom Nyrt. árbevétele idén az első negyedévben – közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentés szerint

az adózott eredmény a 2019 első negyedévi 4,0 milliárd forintról 0,8 milliárd forint veszteségbe fordult 2020 első negyedévében,

mivel a forint jelentősen gyengült az euróval szemben, ami a nettó pénzügyi eredmények romlásához vezetett – írták. A főbb számok a Portfolió elemzői várakozásaival teljesen megegyezőek lettek, akik a visszaesést nagyrészt a gyenge forint miatt keletkezett jelentős pénzügyi veszteséggel magyarázták.

Fotó: Kallus György

A jelentés idézi Rékasi Tibor vezérigazgatót, aki elmondta: a Covid19-járvány miatt a negyedév vége felé jelentkező negatív hatások ellenére, a kereskedelmi és stratégiai prioritásaik folyamatos fókuszban tartásával az összbevétel és a tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) is az előző évhez képest közel változatlan szinten maradt.

A cég 46,4 milliárd forint EBITDA-t ért el az első három hónapban, 0,1 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

forint Magyar Telekom negyedéves beszámolók euró árfolyam
Kapcsolódó cikkek