Telekommunikáció

Nyílt forráskódú lesz a Huawei operációs rendszere

A cég tájékoztatása szerint a fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverfejlesztői csomagokhoz (SDK) és az integrált fejlesztői eszközökhöz (IDE).

A Huawei a 2020-as fejlesztői konferenciáján (Huawei Developer Conference) bemutatta a vállalat operációs rendszerének legújabb verzióját, az EMUI 11-et. A felület új dizájnt és számos biztonsági és adatvédelmi, valamint fejlett eszközök közötti kommunikációt elősegítő funkciókat kapott.

A vállalat bejelentette, hogy a HarmonyOS nyílt forráskódú lesz, a fejlesztők érdemi hozzáférést kapnak a Huawei saját – jővő évtől már okostelefonokon is elérhető – operációs rendszeréhez.

A cég tájékoztatása szerint a fejlesztők hozzáférhetnek a szoftverfejlesztői csomagokhoz (SDK) és az integrált fejlesztői eszközökhöz (IDE). Az OpenHarmony nevű projekt fokozatosan indul majd el, elsőként az év végén, Kínában.

Fotó: AFP

Richard Yu, Huawei Fogyasztói Üzletágának vezetője bejelentette, hogy mostantól a HarmonyOS operációs rendszer nyitottá vált a 128KB-128MB IoT (Dolgok Internete) eszközökre is, többek között okostévékre, hordozható okoseszközökre és autókra. A vállalat jövő áprilisban tovább bővíti azt a 128MB-4GB eszközökre, egy év múlva pedig a 4GB feletti eszközökre is.

A HUAWEI HiLink idén öt kulcsfontosságú területen frissül, úgy, mint a kapcsolat, az interakció, az üzemeltetés, a megoldásszolgáltatás és a hitelesítés. A Huawei célja az, hogy az IoT-eszközök összekapcsolódjanak, könnyebben kezelhetők és vezérelhetők legyenek, illetve zökkenőmentesen működjenek.

 

HarmonyOS Huawei
Kapcsolódó cikkek