Több mint háromezer, az önkormányzat intézményeiben és gazdasági társaságaiban dolgozó kap novemberben egyszeri kiegészítő juttatást, hogy a írja a Székesfehérvár hivatalos honlapja, miután pénteken a közgyűlés módosította a város 2023-as költségvetését.

20230815 Székesfehérvár, Rendház múzeum, Hadi Múltunk kincsei, Cser-Palkovics András, Vargha Tamás, kiállítás megnyitó. Fotós: fehér Gábor fG fejér Megyei HÍrlap
Fotó: Fehér Gábor

Cser-Palkovics András, polgármester a döntés indoklásában kiemelte, hogy a város dolgozói sokat tettek azért, hogy a korábbi takarékossági intézkedéseket be lehessen tartani és források szabadulhassanak fel. 

A támogatás a legtöbb munkavállaló esetében százezer forintot fog jelenteni. Szeretnénk azonban, hogy a pénzen túl azt az erkölcsi támogatást is éreznék az emberek, ami a döntés mögött áll 

– hangsúlyozta Fehérvár polgármestere. Aki arról is beszélt, hogy 

továbbra is biztonságos és stabil a büdzséje Székesfehérvárnak, nulla forint az adósságállomány és hitelfelvétellel sem idén, sem pedig jövőre nem számol.

A város költségvetését az év elején összesen 104 milliárd forinttal fogadták a városatyák, amelyből 50,7 milliárdot szánnak fejlesztési és felújítási célokra. Az iparűzési adóbevétele minden korábbi rekordot megdönthet, 23 milliárd forintot terveztek be az a büdzsébe az adónemből.