A korábbi 90 százalékos kedvezmény helyett korlátlan ingyenes utazási lehetőséget biztosít a MÁV a magyar igazolványok után – írta meg a MÁV sajtóosztályának tájékoztatására hivatkozva a Szabad Magyar Szó.

Magyar igazolvány 4
Magyar igazolv‡ny, magyar hozz‡tartoz—i igazolv‡ny 
2002. 01. 02. 
Fot—: S‡rkšzy Gyšrgy
Fotó: Mediaworks

Korábban a vasúttársaság a zöld könyv után évi négy magyarországi utazást tett lehetővé 90 százalékos kedvezménnyel. 2024 márciusától azonban életbe lép az új tarifarendszer a MÁV-nál, s a jelenlegi 65 kedvezményes jegytípusból csak 22 marad meg. A Szabad Magyar Szó ezzel kapcsolatban kereste fel a társaságot, hogy a magyar igazolvány után járó kedvezményt megtartják-e, a MÁV válaszából pedig kiderült, hogy a határon túli magyarok korlátlan ingyenes utazásra lesznek jogosultak. A kedvezmény a magyar hozzátartozói igazolvánnyal rendelkezőkre is vonatkozik.

A tarifareform szerint a határon túli magyarok díjmentesen utazhatnak majd a helyi közösségi közlekedésben. A helyjegyes vonatokra, illetve az országos buszjáratokra szükséges lesz helyjegyet, illetve kiegészítő jegyet vásárolniuk.

A debreceniek a tarifareform abszolút nyertesei

Jelentős reformokról beszélt Debrecenben Papp László polgármester és Lázár János építési és közlekedési miniszter is – számolt be a Haon.