A tömegközlekedés várható tarifaváltozásairól tartottak sajtótájékoztatót január 9-én Debrecenben, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. telephelyén, ahol Lázár János építési és közlekedési miniszter arról a március 1-jétől tervezett jegy- és bérletkedvezményekről beszélt, amelyeknek a debreceniek is abszolút nyertesei lehetnek – számolt be róla a Haon.

Papp László Debrecen MJV polgármestere20210616 Debrecenfotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari NaplóÁtadták az új debreceni logisztikai központot.képen: dr. Papp László Debrecen polgármestere
A kedvezmény bevezetésére a Debrecen Városkártya szolgál, amely egyfajta bérletként is funkcionál majd – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.
Fotó: Kiss Annamarie / Hajdú-bihari Napló

A lap idézi Papp Lászlót, Debrecen polgármesterét, aki szerint 

A város gazdasági növekedése lehetőséget teremt arra, hogy olyan jólléti intézkedéseket tegyünk, amelyeknek köszönhetően jelentősen hozzájárulhatunk a debreceniek mindennapjaihoz. Ez év április 1-jétől a debreceni köznevelési és közoktatási intézményben jogviszonnyal rendelkező, 14 éven aluliak fiatalok ingyenesen vehetik igénybe a DKV járatait.

A kedvezmény bevezetésére a Debrecen Városkártya szolgál, amely egyfajta bérletként is funkcionál majd. A konstrukcióról január 25-i ülésén dönt a város közgyűlése.

Jelenleg 16 ezer 14 év alatti gyermek, fiatal van Debrecenben. Az utazási jogosultság az adott év augusztus 31-ig szól majd, de aki ez előtt tölti be a 14. életévét, ugyanúgy jogosult lesz az időszak végéig az ingyenes utazásra – osztott meg további részleteket Papp László.