VILÁGGAZDASÁG Network

Mozilla Firefox alatt kezdőlapnak

×

Mozilla Firefox böngésző alatt, úgy tudja a VG.hu-t kezdőlapnak állítani, hogy az egér bal gombját nyomva tartva a címsor mellett levő VG ikont ráhúzza a kis házikó ikonnal jelölt kezdőlap gombra.

Belépés

×Elfelejtett jelszó »

A közgazdászok

A tűzzel játszanak

február 27. 17:31 | A Trump-adminisztráció gazdaságpolitikája, és az elnök cégekkel szembeni erőszakos fellépése komoly kockázatokat rejt magában - vélekedett elemzésében Ashoka Mody, a Princeton Egyetem vendégprofesszora.

Az eurózóna pénzügyi hitelessége a tét

február 23. 17:30 | Európa vezetőinek az idei év kihívásai közül különösen a bankszektor hitelességének helyreállítására kell összpontosítaniuk azzal, hogy elősegítik a szektor tőkeellátottságának javítását - írta Christopher Smart, a Harvard Egyetem vezető kutatója.

Oroszország: elmarad az összeomlás

február 20. 18:00 | A gazdaság több mint két évig tartó visszaesése után úgy tűnik, hogy Oroszország valamennyire stabilizálta helyzetét.

A különutas elnökjelölt

február 15. 17:01 | Nem csak Marine Le Pen számít különutasnak a francia elnökválasztási futamban, Emmanuel Macron szintén nem a megszokott sémákat követő politikus.

A Brexit egy szép új világban

február 14. 15:00 | A bilaterális kereskedelemben a nyereségek és a veszteségek aszimmetrikusan oszlanak meg a nagyobb és a kisebb gazdaságok között. Ez még egy jó időszakban is rossz hír lenne az Egyesült Királyság s...

Vége a deflációs ciklusnak?

február 11. 08:00 | A 2008–2009-es globális pénzügyi válságig a defláció szinte egyáltalán nem is aggasztotta a fejlett gazdaságok politikusait és befektetőit, kivéve Japánt, ahol az árak tekintetében már közel egy...

A mézeshetek vége

február 8. 15:00 | Amikor Donald Trumpot megválasztották az Egyesült Államok elnökének, a részvénypiacok raliba kezdtek. A befektetőket megszédítették Trump azon ígéretei, amelyek a költségvetés élénkítéséről, az ene...

Mennyire lesz nagyvonalú Brüsszel?

február 6. 18:00 | Az Egyesült Királyság ki fog lépni az Európai Unióból, és egy új kereskedelmi megállapodásról tárgyal majd az unióval. A kérdés már csak az, milyen megállapodást tud elfogadni az EU - vetette fel a kérdést Hans-Werner Sinn a müncheni Ifo Intézet elnöke.

Úton az instabil gazdasági rend felé?

február 1. 14:52 | A fejlett gazdaságok világgazdaságtól történő elfordulása – illetve Nagy-Britannia esetében egy regionális gazdasági megállapodásból való kivonulás – jelentős figyelmet kapott mostanába...

Növekedés és egyenlőség, avagy a kör négyszögesítése

január 30. 16:45 | A legtöbb ország inkluzív növekedésre törekszik, amelynél a magas beruházási szintre, az élénk innovációra és az erős GDP-növekedésre vonatkozó törekvéseket a jövedelmi egyenlőtlenség csökkentésére irányuló intézkedések kísérik.

Világgazdaság Piactér