A családos embereknek sem egyszerű az élet – hiszen rengeteg mindenre kell figyelni, sok probléma ütheti fel a fejét –, ám az egyik legnagyobb kihívás az lehet, ha valakinek egyedül kell nevelnie gyermekét. Ebben a szituációban pedig a sok erőfeszítés ellenére is előfordulhat, hogy nem tudunk mindenre egyszerre figyelni, ezért különösen fontos, hogy az otthonunknak is megfelelő biztosítási védelme legyen – mondta a Világgazdaság lakásbiztosítási kampányról szóló vidcastsorozatának hetedik epizódjában Bara Ágnes, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. szakértője.

Young,Tired,Single,Mother,Suffers,From,Headache,Closed,Eyes,Touch
Fotó: Shutterstock

A rohanásból, a megosztott figyelemből eredően bekövetkezhetnek bizonyos balesetek vagy kisebb károk az otthonunkban, amelyek az egyedülálló szülőknek akkor is jelentős anyagi terhet jelenthetnek, ha egyébként a helyreállítás költsége viszonylag alacsony. A szakértő szerint éppen ezért egy ilyen élethelyzetben is nagyon fontos, hogy biztonságban tudjuk otthonunkat, és olyan lakásbiztosításunk legyen, amely megfelelő védelmet nyújt az esetlegesen bekövetkező káresemények ellen. 

Ha például csak beáztatjuk az alsó szomszédot – ami banális esetnek tekinthető –, a helyreállítás költsége összesen akár több százezer forint is lehet, amit sokkal jobb biztosításból, mint saját forrásból fedezni

– hívta fel a figyelmet Bara Ágnes. Az egyedülálló szülőknél persze az is gyakori lehet, hogy maga a gyermek okoz valamilyen kisebb kárt – hiszen a sok tennivaló mellett nem lehetünk mindig a sarkában –, így a biztosítási szerződésnél érdemes az ingóságok védelmére is gondolni.

Az egyedülálló szülőknek is foglalkozniuk kell emellett az alulbiztosítottság kérdésével: érdemes tehát áttekinteniük, hogy a meglévő szerződésük milyen káreseményekre és milyen összeghatárig nyújt védelmet, és ez összhangban áll-e az ingatlan – illetve az ingó – jelenleg becsülhető értékével. Erre pedig – emelte ki a szakértő – kitűnő lehetőséget nyújt a most futó lakásbiztosítási kampány, ahol akár önállóan, akár tanácsadó segítségével feltérképezhetjük a piaci kínálatot, és kiválaszthatjuk a számunkra legjobb megoldást kínáló konstrukciót.

Vidcastsorozatunk legfrissebb epizódját itt tekintheti meg:

A sorozat korábbi részeit, illetve a lakásbiztosítási kampányról szóló cikkeinket itt találja meg.