Szlovén választások: Borut Pahor nyert az eddigi eredmények alapján

A hivatalban lévő államfő nagy valószínűséggel már az első fordulóban megnyerte a vasárnap rendezett elnökválasztást Szlovéniában.

Még várni kell a Brexit pénzügyi kérdéseinek rendezésére

Az EU-ból való kilépés pénzügyi rendezésére vonatkozóan Nagy-Britannia csak azután tud konkrét összeget javasolni, hogy lezárultak a Brexit-tárgyalások.

Informatikusokat képez a nemzetgazdasági tárca

Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Pest megyei óvodák egész sora újulhat meg hamarosan

Óvodaépítésre és meglévő intézmények fejlesztésére fordíthatják a Pest megyei települések az újabb, hatmilliárd forint keretösszegű támogatást – írja a Magyar Idők.

Andrej Babis mozgalma nyerte a cseh választásokat

Az Andrej Babis vezette ANO győzelmével véget ért a két napig tartó cseh képviselőházi választás. A második helyen a bevándorlásellenes Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) végzett, a harmadik a jobboldali Polgári Demokratikus Párt (ODS) lett.

Ezekben a városokban a legjobb nyugdíjba menni

A nyugdíjunk nem lesz elég arra, hogy fenntartsuk életszínvonalunkat, azonban nem mindegy, hogy melyik városban vonolunk nyugdíjba.

Történelmi csúccsal zárt a BUX

Csökkenő forgalomban, új történelmi csúcson zárta a hetet a BÉT részvényindexe, a BUX pénteken 39 132,62 ponton fejezte be a kereskedést,

Kissé gyengült a forint

Enyhén gyengült a forint péntek estére a vezető devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Zeman megbízta Babist az új cseh kormány megalakítására

Milos Zeman cseh államfő közölte, hogy az új kormány megalakításával Andrej Babist, a választásokon győztes ANO mozgalom elnökét fogja megbízni.

Abe Sindzó nyerte a japán választásokat

A jelenlegi kormányfő, az Abe Sindzó vezette Liberális Demokrata Párt (LDP) nyerte a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokat Japánban.

A V4-en kívül is kellenek partnerek Csehországnak

Csehországnak az Európai Unióban a visegrádi csoporton kívül (V4) is partnereket kell keresnie.

Együttműködési kényszerben

„Minden jegybank kitart a számára kedvező, alacsony kamat mellett, de ez a kollektív megközelítés összességében csapdahelyzetet okoz” – írja Kaushik Basu, a Világbank volt vezető közgazdásza, a Cornell Egyetem professzora, a Brookings Intézet vendég vezető kutatója.

Fényes Adolf és Balázs János festményeire nő a kereslet

A Virág Judit Galéria őszi árverésének vezető tétele Rippl-Rónai József Piacsek bácsi a sárga szobában című, első „kukoricás” stílusú festménye volt.

Sok esőre kell számítani

A várható sok eső miatt két megyére és a fővárosra elsőfokú, hat megyére pedig másodfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra.

Megkezdődött az elnökválasztás Szlovéniában

Elnökválasztás kezdődött Szlovéniában: reggel hét órakor kinyitottak a szavazóhelyiségek, ahova 1,7 millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak.

Szja-csökkentéssel a régiós versenyben

„Regionális összehasonlításban a magyar bérek továbbra is a középmezőny végén vannak. Ám ez a hátrány az idén már látható és a következő években is kitartó bérdinamikával csökkenthető lesz” – írja Horváth András, a TakarékBank elemzője.
16:01
Vállalatok

Az amerikai ingatlanszektort is lecsupaszították a hurrikánok

Egyéves mélypontra csökkent a megkezdett lakóingatlan-építések száma szeptemberben az Egyesült Államokban, miután a hurrikánok visszavetették a házépítéseket az ország déli részén.
10:40
Vállalatok

Mire elegendő kétszázezer forint az ingatlanpiacon?

A legdrágább városok a világ nagy pénzügyi központjai, New York és London, ahol átlagosan havonta 14-15 ezer forintnak megfelelő dollárt, illetve fontot kell fizetni a lakás egy négyzetméterére.

Elhúzódhat a politikai viszály

A katalán autonómia felfüggesztését tervező Madrid csak fut az események után, míg a függetlenségre készülő Katalónia gazdasági összeomlásra számíthat – vélekedik Nagy Sándor Gyula, a KKI szakértője.

Négymilliárdból épül tudásközpont Szekszárdon

Több mint négymilliárd forintos beruházással tudásközpont épül Szekszárdon a Modern városok program keretében. A létesítmény, amelyben könyvtár és levéltár is lesz, a tervek szerint 2019-ben készül el.

Több, mint négymilliárd forintból korszerűsít Zalaegerszeg

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) biztosított több mint négymilliárd forintból korszerűsíti egészségügyi, szociális és oktatási-nevelési intézményeit Zalaegerszeg önkormányzata, a munkálatok jelentős része már le is zárult – tájékoztatta a zalai megyeszékhely polgármestere az MTI-t.

A Moody's idén harmadszor sem nyúlt a magyar besoroláshoz

A hitelminősítő nem változtatott az adósosztályzaton, amelyet továbbra is a befektetési kategória alapszintjén tart nyilván.

Gyökeresen átszabják az Alteót

Részvényfelaprózásra és a cégstruktúra átalakítására készül az Alteo. Amíg a blue chipeknek mindig bejött a felaprózás, a kispapírok ebből eddig csak elvétve profitáltak.

A diákhitel is lehet jó befektetés

A diákhitel I. keretében fölvett összeget a legjobban lakás-takarékpénztárban lehet fialtatni – mondta Trencsán Erika, a BankRáció.hu szakértője a szombati Magyar Nemzetben.

Tőzsde: Vegyesen zárt Nyugat-Európa

Vegyesen alakultak, de csak minimálisan mozdultak el az indexek pénteken zárásig a főbb nyugat-európai értéktőzsdéken.

BUX: új történelmi csúcs

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 34,41 pontos, 0,09 százalékos emelkedéssel, 39 132,62 ponton zárt pénteken, ami új történelmi csúcs.

Kitörési pont előtt a távközlési szektor

Bár rohamosan nő az adatforgalom, az árverseny éles a távközlési cégek között, ráadásul jelentős a hálózatfejlesztés költsége.

Bérelhető hibrid autókkal áll elő a Volvo

600 lóerős luxus hibrid autón dolgozik a Volvo, amelyet nem lehet majd megvenni, csak bérelni.

Tőkét emel egy, a turisták körében kedvelt magyar startup

Több mint kétszázmillió forintos tőkebevonásra készül a NaviCard, a turizmusban navigációs megoldást kínáló Navex Europe startup.

Sok volt a vásárló az Art Marketen

A vásár kezdetektől nemzetköziségre törekszik, idén 23 országból érkeztek kiállító galériák, és mellettük az összes hazai jelentős kortárs galéria képviseltette magát.
Világgazdaság Piactér