Nagyon nehéz nemzetközi versenyben és piaci környezetben, konfliktusokat is felvállalva képviseli a magyar építőipar szereplőinek érdekeit a Lázár János vezette tárca, amelynek mottója változatlanul az, hogy a magyar emberek munkájából a magyarok haszna legyen – mondta Csepreghy Nándor építési és közlekedési miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a 42. Construma kiállítás mai megnyitóján. 

Csepreghy Nándor megnyitja a kiállítást / Fotó: Sándor Tünde / Világgazdaság

Viharos időszakból van kilábalóban az építőipari ágazat, amelynek újbóli erősödését a januári KSH-adat már jelezte, de óvatos optimizmussal tekintenek a jövőbe a piaci szereplők – mondta Ganczer Gábor, a kiállítást szervező Hungexpo vezérigazgatója. 

A Construmán

idén csaknem 500 kiállító gondolta úgy, hogy megmutatja termékeit a szakmának és a közönségnek.

A régóta várt otthonfelújítási program közel 130 milliárd forintos injekcióval erősíti az ágazatot. Nem véletlenül van jelen évek óta az energiahatékonyság kérdése a rendezvényen, amelynek központi témáját mindig a partnerekkel alakítják ki a szervezők.

Fotó: Sándor Tünde / Világgazdaság

A kiállítás fővédnöke, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége Építőanyag-gyártók és építőanyag-kereskedők a megrendelőkért címmel tart konferenciát a kiállítás első napján.

Félezer kiállító

A nemzetközi építőipari szakkiállításon vasárnapig több mint 450 kiállító mutatja be termékeit 40 ezer négyzetméteren. 

Magyarország és a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb otthonteremtési fórumán a lakberendezés legfrissebb trendjeit a 12. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás, az építőiparhoz és a megújuló energiákhoz kapcsolódó témákat pedig a RENEO öleli fel. 

Megfelezheti a rezsit az otthonfelújítási támogatásból – mutatjuk, hogyan

Kényelmesen teljesíthető az otthonfelújítási támogatáshoz kötelezően előírt minimum 30 százalékos energiamegtakarítás a homlokzat, lábazat és födém komplex szigetelése, valamint a nyílászárók szakszerű cseréje révén. Az Újház számításai szerint a magas szinten kivitelezett, komplex felújításokkal akár meg is felezhető a Összeszedtük a praktikus tanácsokat a támogatott felújítást tervezőknek.

Az új otthonfelújítási pályázat friss aktualitást ad a Magyar Mérnöki Kamara ingyenes energetikai tanácsadásának, amelyet építkezőknek és lakásfelújítóknak tartanak a többi között a felhasználásáról, a megfelelő nyílászárók és szigetelőrendszerek kiválasztásáról.

A kiállításra időzítették a napelempiac szereplői számára a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség  XVII. Szolár Konferenciáját, ahol a terület szabályozásával és a piaci trendekkel foglalkoznak a részvevők.