A Dell Technologies bevételei csütörtökön már a harmadik egymást követő negyedévben csökkentek, mivel az asztali számítógépek és laptopok iránti kereslet lehűlt az otthoni munkavégzésre alkalmas berendezések iránti világjárványos rohamot követően – írta a Reuters.

Gurugram,,India,-,29,Sep,,2020,-,Dell,Logo,At
Fotó: Shutterstock

A rivális HP és a Lenovo közelmúltbeli eredményei is azt sugallták, hogy a fellendülés továbbra is távoli, mivel a bizonytalan gazdaság veszélyezteti az ágazat kulcsfontosságú vállalati ügyfélbázisát, és súlyosbítja a készletfelhalmozódást.

A május 5-én zárult első negyedévben a Dell bevétele 20 százalékkal 20,92 milliárd dollárra csökkent, bár ezzel meghaladta az elemzők 20,27 milliárd dolláros várakozását.

A vállalat ügyfélmegoldások üzletága – amely a fogyasztói és vállalati PC-üzletágnak ad otthont – 23 százalékos forgalomcsökkenést könyvelhetett el, míg a szervereket, tárolóeszközöket és hálózati hardvereket magában foglaló infrastrukturális megoldások üzletága 18 százalékkal esett vissza.

A vállalatnak tulajdonítható nettó nyereség 578 millió dollár, azaz részvényenként 79 cent lett, szemben az egy évvel korábbi 1,07 milliárd dollárral, azaz részvényenként 1,37 dollárral.