adósság

Nem adósodtunk el Paks II miatt

Magyarország eddig mintegy 78 millió eurót hívott le az Oroszországgal kötött nemzetközi hitel-megállapodásból, amit teljes egészében előtörlesztett.

Engedett az IMF-nek Kijev

Az ukrán kormány a fizetésképtelenség elkerülése érdekében kénytelen volt belemenni a lakossági gázár novemberben életbe lépő 23,5 százalékos emelésébe.

Engedett az IMF-nek Kijev

Az ukrán kormány a fizetésképtelenség elkerülése érdekében kénytelen volt belemenni a lakossági gázár novemberben életbe lépő 23,5 százalékos emelésébe, hogy a Nemzetközi Valutaalaptól újabb hitelhez jusson. Ez azonban csak tűzoltásra lesz jó, mert Ukrajna államadóssága már így is meghaladja a 74 milliárd dollárt.

Növelték adósságukat a magyar kórházak

Közel 42 milliárd forintnyi lejárt fizetési határidejű számlát halmoztak fel az év elején 15 milliárdos adóssággal induló magyar kórházak.

Adósságspirálban szenved Ukrajna

A hitelek törlesztésére fordítja energiáit Kijev, a gazdaság élénkítésére már nem futja, így az ország kiszolgáltatottsága sem csökken.

Amerika rejtett adóssága

Az amerikai szövetségi kormányzatnak is van egy olyan adóssága, amelyet nem számítanak be sehol, és amelyről csak ritkán lehet hallani.

Visszatérés a karanténból

Alaptőkét emel az Est Media, hogy részvényekkel fizethessen a csődegyezséget megszavazó hitelezőknek. A társaság pénteken kiszabadult a karanténból.
Világgazdaság Piactér