adósság

Újra adósságveszély?

A média felkapta az IMF új adatbázisát , amely szerint tavaly év végén a világ összesített adósságállománya csúcsot döntött.

Nem adósodtunk el Paks II miatt

Magyarország eddig mintegy 78 millió eurót hívott le az Oroszországgal kötött nemzetközi hitel-megállapodásból, amit teljes egészében előtörlesztett.

Engedett az IMF-nek Kijev

Az ukrán kormány a fizetésképtelenség elkerülése érdekében kénytelen volt belemenni a lakossági gázár novemberben életbe lépő 23,5 százalékos emelésébe.

Engedett az IMF-nek Kijev

Az ukrán kormány a fizetésképtelenség elkerülése érdekében kénytelen volt belemenni a lakossági gázár novemberben életbe lépő 23,5 százalékos emelésébe, hogy a Nemzetközi Valutaalaptól újabb hitelhez jusson. Ez azonban csak tűzoltásra lesz jó, mert Ukrajna államadóssága már így is meghaladja a 74 milliárd dollárt.

Növelték adósságukat a magyar kórházak

Közel 42 milliárd forintnyi lejárt fizetési határidejű számlát halmoztak fel az év elején 15 milliárdos adóssággal induló magyar kórházak.

Adósságspirálban szenved Ukrajna

A hitelek törlesztésére fordítja energiáit Kijev, a gazdaság élénkítésére már nem futja, így az ország kiszolgáltatottsága sem csökken.
Világgazdaság Piactér