Balatonring

Mozgolódás indult a Balatonring körül

Mégsem szűnik meg a Balatonring beruházására alapított Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. Ötszáz hektár ingatlan vár befektetőre Sávolyon.

Az LMP-t is beperlik a Balatonring befektetői

Kártérítési pereket indítanak a Balatonring befektetői, függetlenül attól, hogy megépül-e a pálya; perbe fogják a Lehet Más a Politika (LMP) pártot is a tudatos lejárató kampányuk miatt - nyilatkozta a Népszabadság szerdán megjelent számában Kovács Bence János, a Grupo Milton tulajdonosa a befektetők álláspontját ismertetve.

A fejlesztő még nem kapott hivatalos értesítést Sávoly-ügyben

Sem a fejlesztő Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft., sem pedig a versenyek jogtulajdonosa, a Dorna nem kapott még értesítést a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), és a bank fölött a tulajdonosi jogokat gyakorló Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) múlt pénteki döntéséről, amely szerint nem kötnek hitelszerződést a beruházóval a Sávolyra tervezett magyarországi MotoGP pálya megépítésére - mondta Kovács Bence János kedden az MTI-nek.

Hogyan tovább Balatonring?

A sávolyi polgármester szerint komoly jogkövetkezményei lehetnek annak, hogy az MFB nem nyújt hitelt a motorpálya megépítéséhez.

Az idén már nem épül meg a sávolyi MotoGP-pálya

Az idén már nem tud megépülni a sávolyi MotoGP pálya, hacsak a beruházó nem tud egy finanszírozót előhúzni a bűvészkalapból - mondta Varga István gazdasági miniszter pénteken az MTI-nek.

Balatonring: A kormány továbbra is kész kötelezettséget vállalni

A kormány továbbra is fenntartja, hogy amennyiben a beruházó más finanszírozási konstrukcióban meg tudja valósítani a sávolyi Moto GP pálya megépítését, akkor kész állami kötelezettséget vállalni a versenyek megrendezéséhez szükséges jogdíjak biztosítására - olvasható az MFB közleményében.

Földút vezet majd a Balatonringhez? Összekötőút-tender lefújva!

Mégsem épül meg az eredetileg tervezett módon, vagyis közpénzből a Balatonringet a 7-es főúttal összekötő út – értesült az Index. A kivitelező kiválasztására az állami sztrádaberuházó, a NIF Zrt. március elején írt ki közbeszerzési eljárást, ám a portál értesülései szerint az ajánlati felhívást napokon belül visszavonják.
Világgazdaság Piactér