Cégvilág

Illegális szemétlerakó lett a Balatonringből

A sávolyi önkormányzat takarítja évek óta a meghiúsult álomprojekt területét - írja a Sonline.hu.

Illegális szemétlerakóvá vált mára a sávolyi MotoGP-pálya - írta a Sonline.hu. Pedig bő hat éve még busás haszonról álmodoztak a sávolyiak, amikor a Balatonring neve szóba került.

Nem újkeletű a probléma, már az építkezés alatt is elképesztő mennyiségű szemetet kellett rendszeresen elszállítatni – mondta el a lapnap Bobek József, Sávoly polgármestere. A Nagykanizsa és Balaton között a hetes főúton járók piszkát minden tavasszal elhordatja az önkormányzat: a települési költségből rendelnek konténereket.

Ugyan 2009-re még Moto GP-futamot terveztek Sávolyra, azt le kellett fújni, a nagyszabású tervek pedig alig két év alatt rémálommá váltak. Érdemi munkálatokra többé nem került sor Sávoly határában, csak különféle perek, végrehajtási eljárások kapcsán került időről időre reflektorfénybe a Balatonring, melynek területére egykor 3,5 milliárd forintos terhelés volt bejegyezve. Valamivel több mint két éve másfélmilliárd forintért árverésre is bocsátották a kétszáz hektáros, végrehajtási és jelzálogjogok által terhelt területet, de nem akadt vevő rá, ahogyan nem sokkal később sem, amikor már féláron is eladták volna.

Ha valaki ténylegesen komolyan gondolná a pályaépítést, tulajdonképpen a nulláról kellene kezdenie, hiszen a területet, melyen utoljára öt éve dolgoztak a munkagépek, lassan visszahódítja a természet - írja a Sonline.hu.

Sávoly Balatonring
Kapcsolódó cikkek